featured

RUSYA,MH17 SORUŞTURMASINA YARDIM ETMEYE HAZIR

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Hava Yolları’na ait MH17 uçağının radar verilerinin deşifre edilmesi konusunda Hollandalı uzmanlara yardım etmeye hazır olduğunu duyurdu.
Rosaviatsiya’nın konuya ilişkin yayınladığı açıklama metninde, “Rusya, Hollanda’nın teknik sorunu tanımlamasının 3 ay sürdüğü konusundaki şaşkınlığına rağmen, uluslararası soruşturma yetkililerine radar verilerini deşifre sistemini iyi tanıyan uzmanları her an göndermeye hazırdır” denildi.
‘RADAR VERİLERİ ORİJİNAL ŞEKLİYLE GÖNDERİLDİ’
Açıklamada ayrıca MH17 vakasıyla ile ilgili radar verilerinin en ayrıntılı, ham ve dolayısıyla orijinal şekliyle Hollanda’ya geçtiğimiz ekim ayında gönderilmiş olduğu kaydedildi.
Rosaviatsiya’nın açıklamasında “Rusya, Ekim 2016’da MH17 uçağının kaza anında havadaki gerçek durumu net olarak tarif eden objektif bilgiler içeren birincil radar verilerini gönderdi. Radar verileri Hollanda’ya en ayrıntılı ve ham şekliyle gönderildi ve bu otomatik olarak verilerin orijinal ve özel olduklarının kanıtıdır” ifadeleri yer aldı.
Daha önce medyada, Hollanda savcılığının Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda düşürülen uçakla ilgili olarak ilettiği radar verilerini deşifre edemediği ve Moskova’dan ek veriler talep edildiğine yönelik haberler çıkmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir