featured

Ortopedik Terlikler Yüzünden Havayolu ile Mahkemelik Oldu

Kabin memuru federal engellilik yasalarını ihlal ettiği iddiası ile United Airlines’a dava açtı.  Havayolu, ayak ağrılarını hafifletmesi için doktorun verdiği özel terlikleri giymeyi bırakması talimatını verdi. Chicago merkezli şirket, kıyafet talimatlarına uymadığını ikaz etti.

60 Yaşındaki kabin görevlisi, Dansko XP Pro marka ortopedik terlikleri 2004 yılından beri doktor tavsiyesi ile kullanıyor.

İşi için gerekli desteği sağlamak üzere, doktor tarafından reçete ile verilen özel terlikler United’ın üniforma politikasına uymadı.

Kabin Memuru, United ve selefi Continental Airlines için 32 yıldır çalışıyor ve Houston’dan  uluslararası rotalara uçuyor.

Görevli, 2013 yılına kadar herhangi bir özel izin olmaksızın bu ortopedik terlikleri kullandı. O tarihten sonra şirket, uçuş görevlilerinin uçakta özel ayakkabılar giymemeleri ve sadece tek tip siyah ayakkabı kullanmaları şartını koştu.

Kurallara göre; kanıt olmaksızın üniformadan sapma olmaz ancak  kabin memuru ayak ameliyatı geçirmiş durumda. Doktor mahkemenin istediği tüm formları doldurdu ve görevlinin kalıcı sakatlığını açıkladı. Yine de havayolu, raporun her ay doktor tarafından yenilenmesini istedi.

Mahkeme sürecinde verilecek karar merak konusu oldu. 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir