featured

Uçakta şok! Yanındaki yolcunun kulağını ısırdı…

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Newark şehrinden kalkan United Airlines uçağı, bir yolcunun uçaktaki bir diğer kişinin kulağını ısırması nedeniyle acil iniş yaptı.

Miami’ye giden uçağın hiç hesapta olmadığı halde Güney Carolina’ya inmek zorunda kaldığı bildirildi.

Havayolu sözcüsü Robert Einhorn’un açıklamasında, “Çarşamba günü, Newark’tan Miami’ye giden 728 sefer sayılı uçak, huzursuzluk çıkaran bir yolcu yüzünden Güney Carolina eyaletindeki Charleston ilçesine yöneldi. İniş sırasında uçağı kolluk kuvvetleri karşıladı” ifadeleri yer aldı.

Uçak yerel saatle 10.10’da iniş yaptı ve polis memurları, John Yurkovich isimli zanlıyı, elleri plastik kelepçe ve kayışla arkadan bağlanmış halde buldu. Uçaktaki diğer yolcular tahliye edilirken, Yurkovich sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Charleston İlçesi Havacılık İdaresi Polis Departmanı’nın aktardığına göre, “Kurban 1” diye adlandırılan yolcu, Yurkovich’in yanında oturuyordu. Yolcu, Yurkovich’in tuvalete gittikten sonra “tedirgin” göründüğünü, uçuş ekibinden su istediğini ve çantasından “haplar” almak için kalktığını söyledi.

Daha sonra yerine oturan Yurkovich’in, “çığlık atmaya ve etrafa vurmaya” başladığı ifade edildi. Bunun ardından zanlının, Kurban 1’e yumruk attığı ve gözlüklerini kırdığı aktarıldı.

Polis departmanına göre çevredeki yolcular Yurkovich’i zapt etmeye çalışırken zanlı, Kurban’ın kulağını yırttı. Zanlının arkasında oturan bir yolcunun da müdahale etmeye çalışırken şiddete maruz kaldığı bildirildi. Kurban 1’in yanında oturan başka bir yolcu da Yurkovich’in kendisine yumruk attığını söyledi.

Yolcular arasında bulunan bir tıp doktoru ise zanlıyı durdurmak ve sakinleştirmek için ona uykusuzluğun tedavisinde kullanılan bir ilaç enjekte ettiğini dile getirdi.

Polis memurları, daha sonra Yurkovich’in cebinde metamfetamin olduğundan şüphelenilen 1,5 gramlık madde ele geçirdi ve zanlı hakkında “satma niyetiyle uyuşturucu madde bulundurma” soruşturması başlattı. Zanlıya ayrıca saldırı ve uçakta suç fiilinde bulunma gibi suçlamalar da yöneltildi.

Yurkovich’in avukatı Rose Mary Parham ise müvekkilinin “sevgi dolu bir eş, baba ve başarılı bir iş adamı” olduğunu söyledi. Bu olayın müvekkilinin karakterini yansıtmadığını öne süren Parham, Yurkovich’in “sabıka geçmişi olmadığı için” 50 bin dolarlık kefaretle serbest bırakıldığını aktardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir