Suudi Arabistan

Suudi Arabistan’da İtalyan hostes idamla yargılanıyor! İtalyan hükümeti harekete geçti…

Litvanya’ya ait bir havayolu şirketinde kabin memuru olarak çalışan İtalyan vatandaşı Ilaria De Rosa’nın Suudi Arabistan’da uyuşturucu işine karıştığı gerekçesiyle idam cezasıyla karşı karşıya olduğu ileri sürüldü. Son olarak 6 Mayıs’ta kaldığı otelden 3 Suudi erkekle çıkarken görüntülendiği belirtilen genç kadının ailesi ise endişeli.

Litvanyalı havayolu şirketi Avion Express’te çalışan 23 yaşındaki İtalyan kabin memuru, Suudi Arabistan’da uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle idam cezasıyla suçlanıyor.

DailyStar’da yer alan habere göre İtalyan kadına ulaşmak isteyen ailesi, ülkeye iniş yaptığı 6 Mayıs’tan beri bunu başaramıyor. Ailesi, genç kadının telefonunun ulaşılamaz durumda olduğunu söyledi.

İTALYAN YETKİLİLER TEMASA GEÇTİ

Ailesinin çabaları sonucu İtalya Dışişleri Bakanlığı da devreye girdi. Bakanlık tarafından Suudi Arabistan’la görüşmeler gerçekleştirilirken, bakanlık kaynaklarından bir kişi, “Suudi yöneticilerle temas halindeyiz. Durumu açıklığa kavuşturup en kısa sürede çözmeyi umuyoruz” diye konuştu.

İtalyan medyası, sicili temiz olan 23 yaşındaki kadının Suudi Arabistan tarafından uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlandığını duyurdu. Yine İtalyan medyasının ulaştığı bilgilere göre De Rosa, son olarak kaldığı otelin önünde üç Suudi’yle birlikte arabaya dönerken görüntülendi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin ardından De Rosa’ya bir daha ulaşılamadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir