featured

MEDYA ARACILIĞI İLE TRİBÜNE OYNAYANLAR   

 

Bildiğiniz üzere iki aydır AVŞA adasındaki motelimizi işletmeye çalıştığımızın yanı sıra 100 yataklı moteli daha büyütmek için planlar yapmaktayız. Tabii ki bu uğraşlar bayağı zamanımı alıyor. Bu nedenle sektörü ekibimizdeki arkadaşlar takip etmekte. Bu arada sizler de bana olası gelişmelerden haber verirseniz memnun olur ve uzaktan da olsa değerlendiririm.

Değerli okurlarım; Geçen hafta yazdığım köşe yazımda, banka promosyonlardan bahsetmiş ve bankaların promosyon konusunda işvereni muhatap alacağından bahsetmiştim. Ancak hala bu konuyu anlayamayanlar olduğu gibi, anlayanlarda da bilgi kirliliği oluşturmaya çalışıp, toplumu kasıtlı kışkırtmaya çalışıyorlar. Geçen hafta yazdığım yazıda belirttiğim üzere, bu promosyon ücretini alabilmek için işveren ile anlaşmak şart demiş ve bu işverene verilen promosyon ücretini alabilmek için sendikanın konuyu işverenle konuşarak çözmesinin mümkün olabileceğini belirtmiştim.

Ancak bu hafta gördüğüm üzere, bildiğiniz balon haberlerle tanınmış bir haber sitesinde, THY’nin çalışanların haklarına çöktüğü iddia edilip ortalığın karıştırılmak istendiğini okudum. Bu cahil ve bilgisizce yapılan suçlamadan sonra, sizlere bir kez daha bu konuyu, tanıdığım bir banka müdürü ile konuşarak detaylı bilgilere ulaştım.

Bildiğiniz üzere THY gibi şirketler, çalışanların maaşını, çalışanlarına tek tek ödemez. Çünkü THY boyutunda bir şirkette şirketin muhasebe birimi bu yoğunluğun altından kalkamaz. Bu zorluk nedeniyle, şirketler bu işi bankalara vermeyi uygun görürler. Tabii ki bu görevi üstelenecek birçok banka mevcuttur. Bu nedenle bankalar, bilhassa büyük şirketlerin personellerine ödediği aylık maaş veya ikramiyeleri şirketten alıp çalıştırmak isterler.  Bu yüksek rakamları alabilmek için bankaların hepsi ihale açmaktalar.  

Tabii ki THY boyutunda şirketler, bu ihalelerde her bankadan teklif alır ve en çok teklifi yapan banka ile anlaşır. THY’de benim bildiğim kadarı ile Yapı Kredi bankası ile uzun süredir çalışmakta. Tabii ki THY ye bir başka banka daha yüksek teklifte bulunsa anında oraya da geçebilirler.

Tabii ki bankanın muhatabı, anlaştığı şirket yönetimidir.  Bankadan alınan bu ücreti ilgili şirket ya hemen kasasına koyar ya da ihtiyacı olan araç, gereç alımlarında kullanır. Şimdiye kadar THY’de sistem hep böyle çalışmıştır.

Banka tarafından ödenen promosyonları istediği yerde kullanmak veya kullanmamak yönetim kurullarının uhdesindedir.

Ancak bu her ay ödenen bu yüksek getiriden çalışanları da faydalandırmak veya faydalandırmamak yine yönetim kurulunun alacağı karara göre değişebilir.  Kısaca verir de vermezde…( parayı vermez ve kendi ihtiyacı için kullanırsa buna paranın üstüne çökmek denemez.

Paraya çökmek malum sahsın komisyonculuğu gibi illegal uygulamalarda kullanılabilir.

Bu tür hassas konular atıp tutmakla veya tribüne oynamakla çözülemez) Hele hele bu çökme iddiasını yapan kişinin, benim zamanında yazdığım ve belgelediğim THK’de pilotaj kursu gören öğrencilerden belirli bir miktarda komisyon alması henüz unutulmadı. Bu komisyon alma olayında THY’den Bay Hamdi ve o zamanki su anda çok gündemde olan THK rektörü de var.  Umar ve dilerim ki malum kişicik, üyesi olduğu siyasi partide bu tür illegal işleri yapmaz diyeceğim ama maalesef huylu huyundan vazgeçmeyebilir.

Bu yolsuzluk henüz unutulmadan, yine THY yönetim kurulu başkanı Bay Hamdi, bu mimlenmiş arkadaşı, THY Pilot adaylarını götürmesi için Amerika Florida da ki pilot okuluna yollaması çok ilginçti. Hatırlayacağız üzere o zamanki THY Genel müdürü Temel Kotil kendine gelen bu eğitim faturasını anlaşmanın dışında rakamlarla gördüğünde faturayı imzalamamıştı.

“Not: Sefa İnan’ın daha öncede dile getirdiği THK’da pilotaj eğitimlerinde kimlerin komisyon alığını aşağıdaki iki başlıkta detaylarına ulaşabilirsiniz…”

Neyse konudan kopmayalım…

Değerli okurlarımız;

İşveren, Banka tarafından verilen promosyonların hepsini çalışanlara dağıtabileceği gibi, tamamını veya belirli bir bölümünü dağıtmayı veya hiç vermemeyi de seçebilir.  

İşte bu promosyondan pay alabilmek için, çalışanların temsilcisi sendika ile işverenin temsilcisi karşılıklı oturup, belirli bir yüzde de anlaşabilmeleri mümkün. Bu anlaşmada, her ay bankadan elde edilen ekstra gelirin belirli yüzdesinin veya hepsinin çalışanlarla paylaşılması mümkün olup, bence de bu tür bir paylaşım anlaşması yapılmalıdır.  

Konuya daha detaylı baktığımızda;

Çalışanlar, “bankanın işverene yaptığı promosyon ödemesi, benim çalışıp hak ettiğim paramın (maaş, ikramiye vb) bankaya yatırılmasından kaynaklanan bir ödemedir. İşveren benim çalışarak hak ettiğim paramı bankaya yatırdığı için, bankanın verdiği promosyon da işverenin değil, benim hakkımdır, bana ödenmesi adil olanıdır” düşüncesi ile Toplu İş Sözleşmesine bununla ilgili bir madde konularak pazarlığa oturulabilir. Örneğin, emeklilerin hak ettiği emekli maaşlarını emeklinin seçtiği bankaya yatıran SGK, bankalardan ayrıca bir promosyon alıyor mu bilmiyoruz ama, emekliler 3 yıl için belli bir banka promosyonu alabiliyorlar.

NOT/ Benim Avşa adasında olmam nedeniyle sektörü çok iyi takip ettiğim söylenemez. Bu nedenle dedikodu içermeyen ve gerçek olan konuları benimle paylaşırsanız, ilgili konuyu sizler için değerlendirebilirim.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 2 sene önce

    Maaslarimiz bankaya yatmakla kalmıyor ay sonuna kadar da hesaplarimizda kalıyor bir miktar para, başka bankaya bulaşmak istemeyenler bu bankanın kredi kartını, otomatik ödeme talimatlarini vs bankanın tüm ürünlerini kullanıyor hatta param hesapta biriksin diye içerde tutuyor parasını. Yapılacak en güzel hareket ise madem bu promosyonlar bize gelmiyor siz de bizden faydalanmayın diyerek başka bir banka hesabına, maaş yattığı anda tüm parayı transfer etmek olacaktır.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Sefa abi primler yalan olucak galiba

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    SEFA BEY ONUR AİR İLE İLGİLİ SİZDEN HABER BEKLİYORUZ UMARIM İLGİLENİRSİNİZ.

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Teknik satilacak diyorlar sefa Bey bu konuda bilginiz var mi ? Hat bakim A.O gececekmis. Kalani satilacakmis diye bir dedikodu var sirkette.

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Paranın şirket ile banka arasındaki hareketinden doğan nemanın, şirket tarafından kullanılmasını anlayabiliriz. Ancak, maaş ödeme gününden itibaren şahsi hesaplara aktarılan maaş, banka ile şirket çalışanı arasındaki ilişkidir. Şirket çalışanı aynı zamanda banka müşterisidir. Sadece bu ilişki bile maaş müşterisinin de ayrıca promosyona hak kazanmasını gerektirir. Bu ikinci aşamadan doğan nema şirket tarafından pazarlık konusu yapılarak şirkete ödenirse hak gasbı oluşur.Maaşın ne kadar süre ile bankada muhafaza edileceği, hangi yan ürünlerin (kredi kartı v.b.) kullanılacağı bankanın gelirlerini etkileyeceğinden müşterisini de motive edecek kaldıraçlar (promosyon gibi) kullanması, bunu da şirkete değil müşteriye sunmasıelzemdir.Saygılarımla

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    istanbul havalimanı temizlik bizimde maaşlar 1 olması lazım malesef 15 de verivorlar banka değişti yine promosyon patrona gitti işçiyi sömünezamanbbitecek bu düzene tayip baba bir el atması lazım kim dur diyecek işçinin sırtından köşelik olan olana bu çalışma bakanları bunları denetlemiyor

    Cevapla
  7. 2 sene önce

    THY de maaşlar ay sonundan tam 1 hafta sonra ödeniyor. Bu geç ödemede banka ve şirketin aldığı faiz promosyon paralarının çok ama çok üzerinde. Banka zaten şirkete verdiği bu promosyon ödemelerini faizle deli gibi çıkarıyor. Harika ortaklıklara devam.

    Cevapla
  8. Magazin sitesi ısrarla prim verilmeyecek diyor Sayın Bolat ısrarla vereceğim diyor. Şimdi prim yatarsa bu arkadaşların yüzü hiç mi kızarmayacak Sefa Abiii ?

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Siyasi kimliğimle iktidara bol keseden sallarım , çalışanları galyana getiririm,ısrarla prim verilmeyecek derim verilirse seçime baglarım.Bilin bakalım ben kimim ? :))

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    İnsanlar böyle haberi okuyunca ister istemez bir beklentiye giriyor, yönetimin ne yapacağı ise belli değil. O bu değil de TGS ile ilgili bir haber çıktı. Antalya’ya geçici göreve giden TGS personeline 1 maaş ikramiye ödenecek diye.. İnşllah bu ücretleri alırlar. Ancak Teknik AŞ çalışanları da Antalya’ya göreve gidiyor. Ama günlük 60-70 lira gibi komik bir ücret alıyor. Zaten 3 öğün yemek de yok Aldığı o para yemeğe bile yetmiyor. Sözün özü; Teknik AS hala üvey evlat gibi. Herkese herşey var, Teknik AS ye gelince orasını sallıyorlar. Teknik AS ye gelince muslukları bir anda kısılıyor. Hayret musluk mu bozuk acaba?

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Yapı Kredi bankasının kesinlikle ve kesinlikle değiştirilmesi lazım. Maaş müşterisine hiç bir faydası yoktur. En yüksek faizli bankalardan birisidir. Koç ailesi faydalanacağına, kamu mevduat bankalarından Ziraat, Vakıfbank veya Halk bankasıyla çalışması çok daha doğru olacaktır..

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    O Türk Hava Kurumu rektörü Ünsal Ban. Vay Gıdık vay. İster misin SPK olayında bizim kahraman havacı gasteci de gündeme gelsin? Görünen o ki, bu SPK olayı çok büyüyecek. Gıdık arkadaş da potaya girecek.

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Sefa bey gözden kaçan bir detay var,maaşlar bir banka promosyonu doğuruyor evet,ya yurt dışında internette satılan biletlerin milayrlarca liranın promosyonlari ne kadar tutuyor ve ne oluyor acaba,bizimkine gerek kalmıyor bence

    Cevapla
    • Yönetici 2 sene önce

      Sevgili kardeşim; İnternetten satılan biletlere provizyon ödeniyor mu bilemiyorum. Bilmediğim bir konuda ahkam kesmek benim yayıncılık anlayışıma ters düşer. Ancak öğrenebilirsem tabii ki yazarım.

      Cevapla
  14. 2 sene önce

    Sefa abi bahsettiğiniz malum sitedeki şahsın yaptığı haberin altına 627 adet yorum yapılmış. Benim yorumumu da paylaşsaydı 628 olacaktı. Ama ne yazık ki yorumumu yayınlamadı. Sanırsam yazdıklarım biraz incitti kendisini. Ona cevabımı buradan versem daha iyi olacak diye düşünüyorum. Umarım ki Bi şekilde kendisine ulaşır. Paylaştığı köşe yazısının içeriği sade ve sadece çalışanları galayana getirmek ve provokatif söylemler içeriyordu. Kendisinin uydurduğu yalan haber (bunu da yazısında parantez içinde yazmıştı) sayesinde çalışanın huzurunu kaçırıp, yalan siyasetle çalışanları kışkırtmakdan başka bişey değildi. Bizlerin alın teri üzerinden nemalanmaya çalışmaktan öte yaptığı bişey yok. Sayın Ahmet Bolat Beyin primlerle ilgili açıklamasından sonra Twitter hesabından şu açıklamayı yapıp; “Gördünüz mü, biz söylemesek vermeyecekti” gibi bir paylaşımla amaç ve niyetini açıkça dile getirmiştir. Buradan son olarak şunu söylemek istiyorum: hiç bir çalışanın kokpit olsun, kabin olsun Teknik olsun TGS olsun alın teri sizin(malum şahsa) siyasi görüşünüzün mezesi olamaz. Bu gibi haberler yaparak çalışanın huzurunu bozmaya keyfini kaçırmaya hakkınız yok. Çalışanın terinde boğulursunuz. Saygılarımla

    Cevapla