featured

İlker Aycı'dan UA CEO'su Oscar Munoz’a mektup

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, son dönemde skandallarla sarsılan ve 4.5 milyar dolar değer kaybeden United Airlines’ın CEO’su Oscar Munoz’a bir mektup yazdı.

Aycı mektubunda havayolunun yaşadığı sorunlardan dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, “Gelin sektörümüzün itibarını birlikte koruyalım. Kötü günlerde birlikte hareket edelim” dedi. Aycı, CEO’lara mektup yazmaya devam edeceğini belirtti.

Amerikan havayolu şirketi United Airlines geçtiğimiz günlerde, fazla bilet sattığı için bir yolcusunu güç kullanarak, uçaktan indirmiş ve bu görüntülerin yayınlanmasıyla kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Bu olaydan sonra hızla değer kaybeden şirket, bu olayın ardından bir de tavşan skandalıyla gündeme geldi.

Aycı, zor zamanlarda sektör oyuncularının birbirine destek olması gerektiğini belirterek, “Dünyada sektörümüzün itibarını korumak için birlikte hareket etmemiz gerektiğini, kötü günlerde birbirimize destek olmamız gerektiğini belirttim” dedi.

ABD, geçen ay itibarıyla Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülkeden kalkan uçaklara, elektronik cihaz kısıtlaması getirmişti.

Kamuoyunda ‘laptop yasağı’ olarak bilinen uygulamanın THY’nin Amerika uçuşlarını etkilemediğini ifade eden Aycı, “Biz bu durumdan fazla etkilenmedik. Amerika uçuşlarımızı laptop yasağından ziyade, ülkenin uyguladığı göçmen politikası etkiliyor. Çünkü biz göçmenlerin en sevdiği havayoluyuz. Etnik Pazar THY’yi çok seviyor” dedi.

Aycı, totalde ise ilk çeyrek rakamlarında geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayılarında ciddi artış olduğunu ifade etti.

İlker Aycı, kulislerde Orta Doğu ve Afrika ülkelerine uygulanmakta olan laptop yasağının İngiltere ve Avrupa ülkelerine de başlayacağının konuşulduğunu dile getirerek, “Beyaz Saray’a yakın kaynaklar bir süredir piyasaya, yasağın çok yakında İngiltere ve Avrupa’ya da sıçrayacağı bilgisini sızdırıyor. Eğer bu yasak Avrupa’ya da sıçrarsa, bize uygulandığında sesini çıkarmayan Avrupa, bu kez susmayacaktır. O zaman da Amerika’nın bu haksız uygulamasına karşı birlikte mücadele ederiz” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Yolcuları birlikte dövelim mi demiş gerçekten … he he he …

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    darbe akşamı birdenbire almanya’ya giden ve neden gittiğini açıklayamayan zat, ceo’ya mektup yazdın ne sordun nasıl unıted’da işe girip ceo olduğunu,kendin gibi tepeden inme,torpille gelip gelmediğini mi ? ya da sömürü,mobbing,haksızlık,torpil nasıl yapılır,yaptırılır diye akıl mı verdin? adam senin geçmişini araştırsa,nasıl thy gibi bir şirkete direk yönetim kurulu başkanı olduğunu öğrense güler mi ağlar mı? sen kimsin ki adamlara akıl veriyorsun? böyle şeyler yaparak elin adamlarına sempatik olacağını sanma kendini daha da komik durumu düşürme torpilli ilker !

    Cevapla