featured

HAVAYOLUNDAN İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞ

Debbie Hartman ve Trisha Baker kardeşler, babalarını son kez görmek üzere 2 Ocak’da ABD Orlando’dan Kuzey Carolina Asheville’e gitmek üzere yola çıktılar. Uçağın kalkışından biraz önce Trisha hastaneden bir text mesajı alarak, babasının sadece birkaç saati kaldığını öğrendi.
Kardeşine bildirmek üzere yanına gittiğinde, kabin memuru sertleşerek ihtarda bulundu; yerine otur!
Kadın şaşkın “burada oturabilir miyim, sadece kardeşimi teselli etmeye çalışıyorum” dediği anda, kardeşi Debbie’de panik atak başladı.
Kabin memuruna “çok kaba davranıyorsunuz, babamız ölüyor, ona gidiyoruz ve çok üzüntülüyüz” deseler de kabin memuru kişisel problemlerin uçağın dışında bırakılması gerektiğini bildirdi.
Sonrasında kaptana şikayete giden kabin memuru uçağı terminale döndürttü. Kardeşler uçaktan atıldılar. Güvenlik gelip, diğer yolcuların şaşkın bakışları altında uçaktan indirdi.
Olayı görüntüleyen ve “şimdiye kadar gördüğüm en insanlık dışı ve en acımasız şeydi” diyenler var.
Debbie ve Trisha ertesi gün Asheville’e bir başka uçakla gidebildiler ama çok geçti. Babaları uzun yolculuğuna çıkmıştı, vedalaşamadılar.
Kardeşler Allegiant Air’a çok öfkeli.
Allegiant Air; kabin memurlarının her uçuşta her yolcu için ortamı denetlemekle sorumlu olduklarını, kabin ekiplerine tutarlı bir şekilde, empati ve iyi yargı ile uygulama için yetki verildiğini bildirmekle yetindi.
Havayolu ABD’de ucuz bilet politikası ile çalışan bir taşımacı.
https://youtu.be/2eUEQf-vzxg
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir