featured

Havaalanı kontrol noktalarında rekor sayıda silah tespit edildi

Yıl henüz bitmedi, ancak ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA-Transportation Security Administration) havaalanı kontrol noktalarındaki silah ele geçirme vakaları rekor seviyede. 3 Ekim itibariyle, TSA memurları, bu yıl 4.495 havayolu yolcusunun ateşli silah taşımasını durdurmuştu.

TSA, 2021’de şu ana kadar taranan milyon yolcu başına havaalanı kontrol noktalarında yolcuların kabin bagajlarında 11 ateşli silah buldu. 2019’da milyon yolcu başına 5 ateşli silah bulunmuştu.

TSA Yöneticisi David Pekoske, “TSA memurlarımızın havaalanı kontrol noktalarında bulduğu ateşli silahların sayısı endişe verici” dedi. “Ateşli silahlar, özellikle dolu ateşli silahlar, kontrol noktalarında risk oluşturur, bir uçağın yolcu kabininde yeri yoktur ve onlarla uçağa binmeye çalışan yolcular için çok maliyetli bir hatadır.”

Geçen hafta, Washington’daki Dulles Uluslararası Havalimanı’ndaki TSA memurları, bir adamın dolu silahını uçağına sokmasını engelledi. 9 milimetrelik tabanca, biri namluda olmak üzere 7 kurşunla doludu. Havalimanı kontrol noktalarında ele geçirilen ateşli silahların yüzde 80’inden fazlası dolu.

TSA’nın tüm takvim yılı boyunca kontrol noktalarında 4.432 ateşli silaha el koyduğu 2019 yılında silah ele geçirme rekoru kırılmıştı. Mevcut 2021 rekoru, bu yıl 2019’dan daha az insanın seyahat etmesine rağmen oluştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir