featured

Gecikme British Airways'in pilotunu öldürdü

Gecikme Pilotu Öldürdü
Eski Concorde pilotu *Derin ven trombozu’ndan ölünce, sorgu yargıcı hastanedeki tedavi sürecinin gecikmesinden ötürü Sağlık Bakanlığı’na bir mektup yazdı.
British Airways pilotu Kaptan James Bedforth 51 yaşındaydı. Evde yığıldıktan sonra Barnsley Bölge Hastanesi’ne (İngiltere) kabul edildi. Kan inceltici ilaçlar verilerek bekletildi. Tahkikatı yargı önünde sorgulayan ekip, normalde zinde ve sağlıklı BA pilotunun bir gün önce Şanghay’da iken, nefes darlığı çektiğini, dönüşte de yığılıp kaldığını söyledi.
Hastahanede iken kendisini ziyaret eden eşine bacağındaki ağrıdan bahsediyordu. Ama tam teşekküllü bir bacak taraması yapılmamıştı. Yani gereken tedavi eksikti. Tıbbi araştırmalara rağmen, sol bacak altı pıhtıları tesbit edilmedi ve yatırılmak yerine taburcu edildi. Hem de ölümünden 1 gün önce. Bu olay 20 Haziran 2015’de yaşandı.
ekran-resmi-2016-09-10-13-57-24
Savcı yazdığı mektupla Sağlık Bakanlığı’nı davet ediyor. Araştırma kapsamında alt bacak taraması ile ilgili bilgi istiyor.
Bunun yanı sıra tam açıklayıcı bir bilginin de kaptana verilmediği hususuna değiniyor. Nefes darlığı gibi septomlar acil tıbbi müdahale gerektirir ya da yaşamı riske atar Doktorlar uçan birisi için DVT olma olasılığının yüksek olduğunu bilmeliydi. Pilotun 1 saat içinde acile kaldırılması gerekliydi. Çok fazla kan inceltici ilaç verilmişti.
Pilotun ölümü kayıtlara Pulmoner emboliye bağlı olarak  beyin kanaması olarak geçti.
Pulmoner embolizm ya da PE, bir akciğer arterinin ani blokajıdır. Bu blokaj genellikle bacaktaki bir venden akciğere gelen bir kan pıhtısı nedeniyle gelişir. Vücudun bir bölümünde oluşan ve kan dolaşımı ile vücudun başka bir bölümüne taşınan kan pıhtısına emboli adı verilir.
Pilotun eşi dava sonrası verilecek kararın bir başkası için fark yaratacağını umduğunu söylüyor.
Derin Ven Trombozu Nedir?
Derin Ven Trombozu (DVT) derin toplardamar içinde kan pıhtısı oluşmasıdır. Genellikle bacağın aşağı tarafında, kalçanın uyluk bölümündedir. Pıhtının bir kısmı kopar ve kan içerisinde dolaşmaya başlar. Akciğerde kan akışını tıkar ve ölüme neden olabilir.
ekran-resmi-2016-09-10-13-52-36
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir