featured

Fas, Fransa uçak seferlerini durdurdu

Fas, küresel salgına önlemler kapsamında bazı ülkelere ve ülkelerden uçak seferlerini durdurdu ve sınırdan önlemleri sıkılaştırdı.

Fas, Covid-19 salgınını yeniden hamle yapması üzerine Fransa’ya ve Fransa’dan yapılan uçak seferlerini durdurmaya karar verdi.

Fas Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, seferleri durdurma kararı 26 Kasım gecesi yerel saatle 23.59’da yürürlüğe girecek.

Fas makamları, küresel salgın karşısında ülkede bugüne kadar sağlanan kazanımların heba olmaması ve Avrupa ülkelerinde sıçrama kaydeden pandemiye karşı koymak amacıyla bu kararın alındığına dikkat çekiyor.

Fransız hükümeti bugün, beşinci dalga karşısında, sağlık tedbirlerinin güçlendirildiğini açıkladı ancak önlemler arasında sokağa çıkma yasağı ya da kapanma yer almıyor.

Fransa, Avrupa ülkeleri arasında uzak ara Fas’ın ekonomik ilişkilerinde birinci durumda. İki ülke arasındaki kültürel ilişkiler de güçlü durumda bulunuyor.

Fransa’da 1,3 milyon Faslı yaşarken, 80 bini aşkın Fransız da Fas’ta oturuyor.

Fas makamları, iki haftadan bu yana Avrupa’daki vaka artışları yüzünden sınır kontrollerini sıklaştırıyor.

Bakanlığın açıklamasında, bundan böyle, Fas’a gelenler, sağlık kodu ve negatif test sonucu ibraz edecek, termik kamera ve elektronik ateş ölçer denetiminden geçecek ve antijen testine tabi tutulacak.

Fas’ta oturanlar dışında, Covid pozitif tanısı konulan her yolcu, masraflar getiren havayoluna veya gemi şirketine ait olmak üzere derhâl geldiği ülkeye geri gönderilecek.

Bu tedbirler, aralarında Fransa da olmak üzere AB üyesi bazı ülkeler ile İngiltere, Cezayir ve Tunus’un da bulunduğu “B listesi” adı verilen listede yer alan ülkelerden gelenlere uygulanacak.

Fas makamları, geçen ay da Almanya, Hollanda, Rusya ve İngiltere seferlerini durdurmuştu.

Fas’ta salgınla ilgili durum iyi görünüyor. Ülkede aylardır yürürlükte olan gece sokağa çıkma yasağı bu ay başında kaldırıldı.

Avrupa ise bu sonbaharda dünyada yeniden salgının merkezi durumuna geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    dünyanın en pis milletlerinden birisin ama gelip fransaya covid movid diye uçuşları engelliyorsun . ironik . virüsün alası kol geziyor oralarda.

    Cevapla