featured

NUH'UN GEMİSİ GİBİ UÇAK

Kanada’nın Fort McMurray kentini yok eden yangında tahliye görevi bulunan bir uçak, yönetmelikleri göz ardı edip kabine hayvanları da aldı. Uçuş ekibi, kirpi, köpek ve kedilerden oluşan 36 hayvanı güvenli bölgeye getirdi
Kanada tarihinin en büyük doğal afetlerinden biri olan ve Fort McMurray kentinin tamamını tehdit eden yangın nedeniyle sivillerin tahliye edilmesi için görevlendirilen bir uçağın pilotu Keith Mann, güvenlik yönetmeliklerini umursamayarak yolcularla birlikte 36 hayvanı kabine aldı.

 50 saatte 10 bin kişi
Enerji firması Suncor’un Kanadalı yetkililere uçaklarını halkın tahliye edilebilmesi için kente gitmesini önermesi sonucu Mann cumartesi günü Fort McMurray’e gitti. Bu sırada, 90 bin kişinin evini terk etmesine neden olan yangından kaçan binlerce kişi havalimanına giderken, yanlarında da 100’e yakın evcil hayvan getirdiler.
Suncor’un uçuş operasyonları müdürü de olan Mann, havalimanındaki hayvanları görünce içinde bulunduğu ikilemi fark ettiğini paylaşarak, “İnsanların hayvanlarından ayrılması karararını veren kişi olmak istemedim, bende özel bir karar aldım” dedi.
Kendisi ile beraber birçok çalışma arkadaşının da hayvan sahibi olmasının kararı almada etkili olduğunu söyleyen Mann ve ekibi, 50 saat içinde 10 bin kişi ile beraber 100 hayvanı yangından kurtardı. ABD’li Huffington Post sitesine konuşan Mann, aralarında domuz, kirpi, tavşan, kedi, çinçilla, kurbağa ve köpekler olmak üzere 100 hayvanın kurtarıldığını, kendi uçağında bunların 36’sının bulunduğunu belirtti. (Milliyet)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir