featured

Kardeşim Bir Günah Keçisi Değil

Kardeşim Bir Günah Keçisi Değil
Hala kaptan pilot Zaharie Ahmad Shah’ı hatırlayan, gece gündüz arkasından gözyaşı döken bir kadın var; kızkardeşi Sakinab Shah. Duygularını kontrol etmekte zorlanan kadın kardeşi hakkında konuştu.
Diğer taraftan, Malezya Polis Teşkilatı tarafından Malaysian Airlines Boeing 777 sorumlusu kaptan hakkında yürütülen araştırma sonunda kişisel veya mali kaynaklı bir stres unsuru bulunmadığı bildirildi. Kuala Lumpur’daki (Malezya) evden CNN’e ile yapılan görüşmede; yeni ortaya atılan iddia konusu ele alındı.
İddia Neydi?
New York Magazin’in iddiasına göre; pilotun intihar amacı ile uçağın kaybolmasına neden olduğu ve bu teoriyi destekleyen yeni kanıtlar olması. Magazin dergisi bir FBI araştırmasından sızdırılmış habere dayanarak, kaptanın evde bulunan uçuş simülatöründeki silinmiş dosyaların kurtarıldığı ve açıklandığı bilgisini vermişti.
Dosyalar Nelerdi?
Kaybolan MH370 uçağının izlediği rotanın aynısını kaptan evindeki uçuş simülatör programında uygulamıştı. Müfettişlere göre; simülatör dosyaları uçağın kayboluşundan birkaç hafta önce oluşturulmuştu. Ama pilotun kardeşi bu iddiayı reddediyor, uydurma olduğunu söylüyor ve devam ediyor:
-FBI tüm inceleme ve testleri yaptı, eğer bir şey varsa ilk polis bilir.
Başından beri onu bir günah keçisi yaptılar. Bu son suçlama Sakinab simülatötrün kazadan çok önce, en az 1 yıl hiç çalışmadığını söylüyor. Ancak kaptanın eş ve çocuklarına yorum almak için ulaşılamıyor. Malezyalı yetkililer New York Magazine raporu üzerinde yorum yapmak istemediklerini belirttiler.
Avustralyalı Otoriteler Ne Dedi?
MH370 kabininde neler olduğuna dair simülatör data’ları(veriler) hiçbir şey ortaya koymamaktadır! Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu’nın cevabı kısa ve net; “sadece bir ihtimal”.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir