featured

İsrail, Lockheed Martin için yeniden F-16 kanadı üretimine başladı

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii, Lockheed Martin için F-16 savaş uçağı kanadının üretim hattını yeniden faaliyete aldı

İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI), Lockheed Martin için yeniden F-16 kanadı üretimine başladı. Şirket, 1980’lerde F-16 savaş uçağı kanatlarının üretimi için kurulan montaj hattını faaliyete aldı. IAI tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, F-16 Block 70/72 için dünya çapında artan taleple birlikte söz konusu üretim hattının kısa süre önce yeniden açıldığı belirtildi. IAI tarafından üretilmeye başlanan F-16 savaş uçağı kanatlarının, ABD’nin Güney Carolina eyaletinin Greenville bölgesinde yer alan F-16 son montaj hattına sevk edileceği ifade edildi.

IAI Genel Müdürü ve CEO’su Boaz Levy,

“IAI ve Lockheed Martin arasındaki uzun yıllar süren iş birliği, başka bir önemli kilometre taşını gösteriyor. F-16 kanatlarının üretimine devam edilmesi, Lockheed Martin müşterileri için onlarca yıllık uçak parçaları imalatı için yapılan iş birliğinin bir devamı niteliğindedir. F-16 montaj hattı, bir kez daha savaş uçağı kanadı üretimi için IAI’nın montaj merkezine dahil oluyor. Montaj merkezi, Amerikalı savunma şirketi için T-38 kanatlarının yanı sıra F-35 kanatları da üretiyor. IAI, dünyadaki sivil ve askeri havacılık endüstrilerinin ön saflarında yer almaktadır ve birçok küresel şirketin ilk adresi olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Lockheed Martin İsrail Genel Müdürü Joshua (Shiki) Shani ise yaptığı açıklamada,

“IAI tesislerinde F-16 kanat üretim hattının yeniden açılması, Lockheed Martin’in İsrail endüstrileriyle uzun süredir devam eden endüstriyel iş birliğinde bir önemli kilometre taşıdır. IAI, gelişmiş F-35’ler için dış kanat kutuları ve F-16 avcı uçakları için kanatlar üretiyor ve her ikisi de dünya çapında artan sayıda yeni müşteriye sahip. Lockheed Martin, şimdiye kadar İsrail devleti ve yerel endüstrileri ile önemli, uzun vadeli ekonomik ilişkiler başlattı ve sürdürdü. Şirket, İsrail endüstrisinin sunduğu yüksek kaliteli, en son teknoloji nedeniyle İsrail savunma ve havacılık endüstrilerine milyarlarca dolar yatırım yaptı. Sürekli olarak tüm programlarımızda iş birliğimizi genişletmeye çalışıyoruz.”  ifadelerine yer verdi. (defenceturk)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir