featured

Boeing 777 motorunun patlaması, en az 6 dava açmasına neden oldu

 

Bir yıl önce bir Pazar günü United Airlines Flight-328 uçuşunu yapan B777’nin bir motoru patladı ve Broomfield’in üzerine enkaz yağmasına ve birçok dava açılmasına neden oldu.

Boeing 777, 229 yolcu ve 10 mürettebat ile 20 Şubat 2021 tarihinde saat 13:06’da Denver Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak Hawaii-Honolulu’ya uçuyordu.
Ancak, B777’nin sağ motoru, kalkıştan sadece birkaç dakika sonra Denver şehir merkezinin 18 mil kuzeybatısındaki Colorado şehri üzerinde patladı.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu-NTSB’ye göre, pilot saat 13:29’da Denver’a acil iniş yapmak için önce güney ve doğuya doğru bir daire çizdi.

Neyse ki, uçak güvenli bir şekilde Denver’a indi. Uçakta veya Broomfield’de enkazın döküldüğü alanda hiç kimsenin yaralanmadığı bildirildi.
Patlayan motorun büyük bir kısmı Bay Klements’in ön bahçesine düştü ve kamyonuna çarparak hasar verdi.

Klements, “Burada altı ay boyunca, garaj yolumuzda duran hasarlı bir kamyonla oturduk ve her gün olanları hatırladık” dedi.

Bir uçak motorunun parçaları gökten düştüğünde, beraberinde aylarca süren davaları ve sigorta taleplerini de beraberinde getirdi. Bir yıl sonra, hala tazminat davaları devam ediyor.

Klements; “Bizimle iletişime geçen, herhangi bir destek sunan, özür dileyen ya da ‘bir şeye ihtiyacın var mı, ne yapabiliriz diyen kimse olmadı” diyor.

Klementsler, maddi hasar anlaşması yoluyla bir miktar tazminat aldılar, ancak hala zihinsel ve duygusal sıkıntı için dava sürecindeler. O günden sonra karı-koca ikisinin de, ayaklarının dibine düşen motor parçaları nedeniyle yaşadıkları psikolojik sıkıntılara yardım almak için terapiye gittiklerini söylüyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir