featured

B737 Max'ların Yolcular Üzerindeki Psikolojik Etkileri

B737 Max’ların yolcular üzerindeki psikolojik etkisi…

Filolarında Boeing 737 Max tipi uçaklara sahip havayolları, malum arıza ve uçakların yerde beklemesinden dolayı çok zor durumda kaldı.

Boeing’den ve FAA’dan yapılan her açıklamaya dikkat kesilen ve filosunda B737 Max barındıran havayolu yetkilileri  işin bir de psikolojik kısmına değinmek zorunda.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ the roots of boeings 737 max crisis a regulator relaxes its oversight

Yapılan araştırma neticesinde, havayollarını kullanan bir çok yolcu, Boeing 737 Max’lar ile uçmak istemediklerini , bir çoğunun ise uçuşlarda tedirgin olacaklarını belirtiyorlar.

Yolculardan gelen taleplerde bilet satışlarında uçakların tiplerinin net bir şekilde belirtilmesi istenmekte. Yolcular bu sayede  bu sayede ilgili uçağın ilgili seferine binip binmemeyi düşüneceklerini belirtiyorlar.

Çünkü bir çok havayolu şirketi uçak tiplerini belirtse de bazı operasyonel sebeplerle uçak tipleri değişebiliyor ve yolcunun uçak tipi değişikliği yüzünden uçuştan vazgeçme hakkı bulunmuyor. Bu duruma da tepki gösteren yolcular seçim hakkı ve ücretsiz iade hakkı talep ediyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ ?url=https%3A%2F%2Fewscripps.brightspotcdn.com%2F8c%2F44%2F56b381da44b3b8ebf1db685040b2%2Fgettyimages 1140425222

İlk başlarda hiç kimse Boeing gibi bir şirketin bu denli bir hata yapmasını beklemiyordu. Ancak Boeing’in dar gövde piyasasını tamamen Airbus’lara kaptırabilme korkusu Boeing’i acele ettirterek ilgili soruna yol açtı.

Bu hatalar için de ayrı Risk birimleri bulunuyor. Boeing hata düzeltmeleri yapsa ve FAA onay da verse bile güven bir kere sarsıldı. Bu güven erozyonunun kolay kolay hafızalardan sıyrılması zaman alacak gibi görünüyor. Bu nedenle B737 MAX’ların sorunu giderilse de havayolu şirketleri açısından büyük bir handikap oluşturacak gibi görünmekte.

Yolcu psikolojisinin ancak zamanla giderilebileceğini ifade eden uzmanlar, havayolu şirketlerini B737 MAX lar ile ilgili daha geniş bilgilendirmeler yaparak, sarsılan güvenin tekrar sağlanabilmesine yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söylüyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ https%3A%2F%2Fcdn.cnn.com%2Fcnnnext%2Fdam%2Fassets%2F190311003629 0311 boeing 737 max 8 01

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. test pilotlugundan sonra test yolcusu karvamını da yerlestırecek galıba boing ))

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Tabiki kimse binmek istemez. İnsan hayatı deneme tahtası değil. O uçakları problem tespit edildikten sonra bile İstanbul içinde hareket ettirmek tam bir fiyaskoydu. İçinde kumanda eden de can! Yerdeki vatandaşta! Şahsen pas bile tercih etmem artık.

    Cevapla