featured

Antarktika'da Feci Kaza

Antarktika’da bir yarıktan aşağıya, buz tabakasına  20 mt. dalışa geçen helikopter pilotu kritik durumda.

Pilotun durumu kritik. Kurtarılmadan önce 2-3 saat yarığın içinde kalmış. Kurtarma ekibi pilotu kurtarabilmek için özel seçeneklerini değerlendirmişler. Gizlilik gerekçesi ile yaralı pilotun kimliği  hakkında fazla bilgi verilmiyor
Antarktika’da çeşitli devletlere ait bölgeye geniş çaplı yayılmış olarak araştırma istasyonları bulunmakta. Bu istasyonlar kaya ya da buz üzerine inşa edilmişler. Araştırmacı nüfüsu yaz mevsiminde 4000 kadar iken kış mevsiminde 1000 dolaylarında.
Davis Otomatik Meteoroloji İstasyonları;  araştırmaya konu olan bölgede temel meteorolojik verilere ilişkin uzun dönemli kayıt alınabilmesine olanak tanır. Meteorolojik veriler  araştırmacılar tarafından tespit edilen belirli aralıklarla datalogger’a kaydedilebildiğinden, istasyon istenen uzaklıktaki bir yere kurulabilir ve bilgiler belirli periyotlarla istasyonun yanına gidilerek taşınabilir bir bilgisayara aktarılabilir.
Yaklaşık 30 ulustan insan Antarktika’ daki kalıcı araştırma istasyonlarında görev yapıyor. Bunların içinde Amerika,Rusya,Avustralya,İngiltere,Fransa ve Arjantin var.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir