featured

AĞRI KESİCİ YÜZÜNDEN TUTUKLANAN TURİST İDAM CEZASI ALABİLİR…

İngiltere’nin Hull kentinden Mısır’a kocasını ziyaret etmek için gelen Laura Plummer adlı genç kadın, yanında ağrı kesici taşıdığı için tutuklandı. Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Plummer idamla yargılanabilir.
Cumhuriyet gazetesinin Daily Mail’den aktardığına göre 33 yaşındaki Laura Plummer, Mısır’a giriş yaparken çantasında getirdiği ağrı kesicilerden dolayı idam cezasıyla yargılanabilir.
Havaalanında kendisine 38 sayfalık Arapça bir beyanname imzalatılan Plummer, havaalanından çıkacağını zannederken diğer 25 kadının olduğu bir hücreye kapatıldı. Mısır yetkililerinin yaptığı açıklamada Plummer’ın tutuklanma sebebinin, Mısır’da uyuşturucu yapımında kullanılan bir madde olarak görülen tramadol isimli ağrı kesiciyi Mısır’a getirmek olduğu söylendi.

Konya'da uyuşturucu operasyonu
© FOTOĞRAF: DHA
‘Bayram şekeri alıp geleceğim’ dedi, otogarda 3 bin uyuşturucu hapla yakalandı

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASIYLA GÖZALTINDAYetkililerin açıklamasına göre Mısır havaalanında çantasında 290 adet ilaç tableti bulunan Plummer, ağrı kesicileri geçirdiği bir kaza yüzünden sırt ağrısı çeken kocası için getirdiğini söylemişti.
Plummer’in uyuşturucu kaçakçılığı kapsamında yargılanması durumunda idam cezasıyla karşı karşıya olabileceği belirtiliyor. Laura Plummer’ın annesi yerel basına yaptığı açıklamada, “Yanlış bir şey yaptığının farkında bile değildi. Ağrı kesicileri saklama gibi bir niyeti yoktu çünkü ilaçlar valizinin en üst kısmındaydı” dedi. Açıklamaya göre yılda iki veya dört kez Mısırlı eşini ziyaret eden Plummer, uyuşturucu kaçakçılığı suçuyla göz altında tutuluyor. (Sputnik)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir