featured

ABD'den Türk heyete skandal 'vize' kararı!

ABD, Washington’a temaslarda bulunmak üzere gidecek heyete vize vermedi.

ABD, Türk Adalet Bakanlığı heyetine vize vermedi. Heyet, Washington’da temaslarda bulunacaktı.
ABD ile yaşanan vize krizinin çözümü noktasında temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gidecek olan Adalet Bakanlığı yetkililerine vize verilmedi.
ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Washington ve Ankara karşılıklı olarak vizeleri askıya aldı. İki ülke arasında başlayan gerilimi çözmek için ABD’den bir heyet Türkiye’ye geldi ve hükümet yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Genel olarak olumlu geçtiği belirtilen görüşmelerin devamında bir Türk heyeti de ABD’ye gitmek için hazırlık yapıyordu. Ancak Washington, vize kısıtlaması gerekçesiyle ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türk heyetinin vizelerinin onaylanmadığını açıkladı.
CNN Türk’te yer alan habere göre heyette şu isimler yer alıyordu:
Aytekin Sakarya (Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü)
Mehmet Çkmen (Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı)
Orhan Cuni (Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tetkik hakimi. Alternatif Çözümler Daire Başkanı)
Merve Özcan (Tetkik Hakimi)
Prof.Dr. Mustafa Serdar Özbek (Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen’in başkanlık ettiği heyet ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini açıklamıştı.
Bu arada; Adalet Bakanlığı yetkilileri, “ABD’nin Adalet Bakanlığı yetkililerine vize vermediği” iddiaları üzerine açıklama yaptı. Yetkililer, herhangi bir vize taleplerinin bulunmadığını bildirdi.
Ayrıntılar geldikçe güncellenecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir