featured

Havayolu hisse fiyatları talepteki toparlanmaya rağmen 2021 sonuna kıyasla 2022 sonunda daha zayıf

Havayolu hisse fiyatları, dünya genelinde piyasalar için zorlu geçen bir yılın ardından, 2022 yılını 12 ay önceki aynı noktaya göre düşüşle tamamladı.

FlightGlobal’in Asya-Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika’yı kapsayan 18 halka açık havayolu şirketinin fiyat endeksi, 2021 kapanış fiyatına kıyasla 2022 sonunda hisselerinin ortalama %8,5 daha düşük olduğunu gösteriyor. Bu, Nisan sonuna kadar büyük ölçüde 2021 sonu seviyelerinin üzerinde seyrettikleri bir yılın ardından, Eylül sonundaki -%20’lik en düşük nokta da dahil olmak üzere yılın geri kalanında bu metriğin altında kaldılar.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ tablo1

Bu gelişmeler, sektörün kaderini, jeopolitik gerilimler ve diğer olumsuz ekonomik göstergeler gibi endişelerin yanı sıra, 2022 yılı boyunca artan enflasyon ve yükselen faiz oranları gibi faktörlerin yatırımcı duyarlılığı üzerinde baskı oluşturduğu dünya genelindeki hisse senedi piyasalarıyla aynı çizgiye getirdi. Havayolu şirketlerinin hisse fiyatlarındaki düşüşler, yıl boyunca birçok havayolu şirketinde görülen güçlü Covid-19 toparlanmasına rağmen gerçekleşti ve bu durum üçüncü çeyrek kazanç sezonuna da yansıdı.

Asya-Pasifik’teki hisselerin olumlu performansı olmasaydı (aşağıdaki grafiklere bakınız) havayolu hisse fiyatlarındaki genel düşüş çok daha şiddetli olabilirdi, çünkü bölgedeki uluslararası sınırların daha sonra yeniden açılması ve yerel ekonomik görünümün daha az zorlayıcı olması, tüm yıla vurulduğunda hisse fiyatlarının 2022’nin 12 ay öncesine göre daha yüksek bir seviyede kapatması anlamına geliyordu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ toblo2

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir