featured

Emniyet güçlerine ilk ATAK helikopteri teslimatı gerçekleştirildi

Emniyet ekipleri ilk ATAK helikopterini teslim aldı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ATAK helikopteri için “Dosta güven, düşmana P-ATAK” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Soylu, “Emniyet Teşkilatı adına şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk ATAK helikopterinin teslimatının gerçekleştiğini duyurdu. Başkan Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Bakan Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

ATAK HELİKOPTERİ

Atak T129 Helikopteri özellikle sınır bölgelerindeki düşman hedeflerin vurulmasında SİHA’ lar ile birlikte görev yapan ATAK, taarruz görevlerinin yanında taktik keşif görevlerini de rahatlıkla yerine getirebilecek bir tasarıma sahiptir.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ nin(TAI/TUSAŞ) üretimini üstlendiği ATAK T129 Helikopteri projesi, TSK’ nın havacılık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla 2007 yılında hayata geçirildi. İlk aşamada 50 tane ATAK’ ın teslimine yönelik imzalanan sözleşmeye 9 adet daha ATAK ilave eden ve teslimatı 15 ay öne çeken yeni bir sözleşme 2010 yılında imzalandı.

TSK’ nın terör örgütleri ile mücadelede elini bir hayli kuvvetlendiren ATAK’ ın farklı görevler için iki ayrı tasarımı mevcut. T129A tasarımı yakın hava desteği görevlerinde kullanılırken T129B tasarımı birçok farklı görevler için kullanılabiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 3 sene önce

    Zamanında Aygır, ataist takılıp haşa dine imana küfür ediyordu, başkanlık gelince birden reisci oluverdi.Bunlar zamanın fırıldakları, makamları liyakatle değil ispiyonculukla kapıp yalakalıkla devam ettiriyorlar.Toprağın üstünde düz durur gibi yapıyorlar,altında ne yapacaklar bilmem,tabi inanmışlıkları makamları gibiyse bilemem.

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Tivit atıp kabile reisine şükranlarını sunan zat bir zamanlar o kişiyi yüce divan’da yargılayacağım diyordu ama ne hikmetse bir anda u dönüşü yaptı şimdi en büyük reisçi oldu bakanlığı kaptı. İyi ki internet var kimin geçmişte ne haltlar yedikleri neler söyledikleri orada öylece duruyor ve utanması olan utanmıyor hamdolsun…

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Aygır evelden, şöföründen makam arabasının anahtarını alıp, içmeye gidiyordu.Şimdi artık Atakla gider :)

    Cevapla