featured

Yolcuyu uçaktan sürükleyerek çıkaran görevliden dava yağmuru

Ortaya çıkan görüntülerle olay yaratan James Long, uçakta nasıl güç kullanacağına ilişkin eğitim almadığını savunuyor. Güvenlik görevlisi Long, kovulduğu şirketin yanı sıra havacılık dairesi ve Chicago kent yönetimini de dava etti.
ABD’de geçen yıl nisan ayında bir yolcuyu uçaktan sürükleyerek çıkaran güvenlik görevlisi, atıldığı hava yolu şirketine, havacılık dairesine ve  Chicago kent yönetimine dava açtı.
BBC’nin haberine göre, James Long, United Airlines şirketini,  havacılık dairesinin Chicago birimini ve kent yönetimini, uçakta nasıl güç  kullanacağına ilişkin eğitim almadığı iddiasıyla dava etti.

Vietnam asıllı Amerikalı doktor David Dao, yerini hava yolu şirketi  çalışanına vermek istemeyince Long tarafından sürüklenerek uçaktan çıkarılmıştı.
Uçakta yaşanan olayın görüntüleri, sosyal medyada yankı uyandırmış,  Chicago’s O’Hare havaalanında gösteriler düzenlenmiş ve United Airlines’ı zor  durumda bırakmıştı.
United Airlines ile miktarı açıklanmayan bir anlaşmaya varan Dao,  sürüklenerek uçaktan çıkarılırken iki dişini kaybetmiş, burnu kırılmıştı.
Hava yolu şirketi, olaydan sonra dolu uçaklarında çalışanlarına son  dakikada koltuk verilmesi politikasını değiştirmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir