featured

Yer Personeli Yolcularla Dolu TUI Uçağını Terk Etti. Pilot Polisi Yardım İçin Çağırdı

 

Dün gece Manchester’dan Tenerife’ye seyahat edecek tatilciler, kötü hava koşulları ve havalimanı personel sıkıntısı nedeniyle TUI uçuşunda 2 saatlik gecikmesiyle saat 19:00 da uçağa girebildiler.
Ancak bagajları uçağa yüklemek için yer personeli yetersizdi ve işlemler çok uzun sürdü, uçuş iptal edildi. Raporlara göre, yer personeli paydos edip gittiler.

Yolculardan Adam Wyczalkowski açıkladı: “Daha sonra bize tüm yer personelinin ortadan kaybolduğu söylendi ve kaptan bize, mürettebatın görev saati düzenlemeleri nedeniyle, uçuşun iptal edilebileceğini söyledi. Sonunda, bizi uçaktan indirecek personel bulunmadığından, uçaktan indiğimizle ilgili herhangi bir iletişimin olmadığına dair bir duyuru daha yaptılar.

“İnsanlar bu durumda çok sinirli oluyorlar. Çok sıcak ve klima yok ve bize sadece ücretsiz bir içecek teklif edildi. Görünürde tek bir personel bile yoktu, bu yüzden kaptan uçaktan çıkmamız için polisi arayacaklarını söyledi.”

Kaptan polisi arayarak yardım istedi. Polisin de yardımıyla, nihayet saat 22:00’de uçağı terk edebildik.

TUI uçuşla ilgili şu açıklamayı yaptı: “30 Mayıs Pazartesi günü Manchester’dan Tenerife’ye TOM2106 uçuşuyla seyahat eden ve ne yazık ki operasyonel sorunlar nedeniyle uçuşu ertelenen yolcularımızdan özür dileriz.

Etkilenen müşterilerle temas halindeydik, gerektiğinde gecelik konaklama ve yemek teklifinde bulunduk ve mümkün olan en kısa sürede onlara yeni hareket saatlerini bildirdik. Bu uçuş şimdi bu akşam kalkacak.

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tekrar özür dileriz ve müşterilerimize bu süre zarfında gösterdikleri anlayış ve sabır için teşekkür ederiz.”
Swissport yer personeli de, personel eksikliğini suçlayarak yolcuları uçakta mahsur bıraktıkları için özür diledi.

Bu hafta Birleşik Krallık’ta gecikme ve iptal hikayeleri çok yaygın. Havayolları ve yer hizmetleri şirketleri binlerce yeni işçiyi işe almaya çalışsa da, ciddi bir personel sıkıntısı devam ediyor. Şimdi Birleşik Krallık Hükümeti ve havayolu yöneticileri, bu hafta Krallık genelinde binlerce kişinin seyahat planlarını perişan eden dalgalanma etkisi için birbirlerini suçluyorlar.

Birleşik Krallık’ta seyahat ediyorsanız, havaalanına gitmeden önce uçuş durumunuzu kontrol edin, havalimanına erken gelin ve ayrıca varış noktanıza ulaşmak için alternatif seçenekleri de araştırın.

Gecikmeyi göze alamazsanız, yedek planınızın olmalı. TOM2106’daki yolcular için, umarım polis bu gece onları tekrar kurtarmak zorunda kalmaz, çünkü Tenerife’ye uçmayı tekrar denemeye çalışacaklar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir