featured

Rusya’daki tur operatörlerinin ortak uçuşlu operasyonları başlıyor

 

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle uçakların büyük bölümü uçamadığım için zor durumda kalan Rusya’daki Türk kökenli tur operatörleri, THY’nin de sağladığı blok koltuk ve kurulan iki yeni havayolu ile 15 Haziran’da ortak uçuşlu operasyonlara başlıyor.

Tur operatörleri bulunan ara çözümlerin iyi olduğunu ama bu alandaki sorunların devam ettiğini söylüyor.

Uçuş operasyonlar THY’nin sağladığı 1.5 milyon blok koltuk siteminde kullanılacak 75 uçak, Pegasus Havayolları, Corendon ve Anex ile Pegas’ın kurduğu Türkiye lisanslı iki yeni havayolu uçaklarının üç tur operatörü tarafından ortak kullanımı ile yapılacak. Bu kapsamda Pegas’ın yeni kurduğu Southwing ve Anex’in kurduğu Mavi Gökyüzü-MGA uçakları da ortak kullanılacak.

Daha önce Rusya’nın 45 havalimanından Türkiye’ye sefer yapabilen tur operatörleri şimdi yalnız 15 havalimanından uçuş yapabilecek.

Rusya’dan Türkiye’ye Rus tur operatörlerinden Sun & Fun (Eski TUI Russia) Tez Tour ve Biblioglobus da operasyon yapacak. Bunlar da bazı Rus havayolu şirketleri ve Corendon ile uçacak.

Rusya’dan Türkiye’nin Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’e direkt uçuşlar yapılacak 15 havaalanı şunlar:

Moskova, Yekaterinburg, St. Petersburg, Kazan, Mineralnye Vody, Samara, Kaliningrad, Omsk, Tyumen, Surgut, Perm, Chelyabinsk, Ufa, Sochi ve Mahaçkale.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir