featured

Uzmanlar uyarıyor: Botokslular uçak seyahati yapmasın!

 

Kadınların en çok tercih ettiği estetik uygulamalarının başında botoks geliyor. Ancak yapılan son incelemelerde uzmanlar, botoks yaptıranların 24 saat içinde uçak seyahati yapmamalarını, aksi takdirde pitoz adı verilen göz kapağı düşüklüğü yaşayabileceklerini belirtti.

Yapılan son çalışmalar, herkes tarafından tercih edilen botoks uygulamasının oluştuğu bir handikabı gösteriyor. Luvimed Sağlık Direktörü Recep Sekban, botoks yaptırdıktan sonra 24 saat içinde uçağa binen kişilerde pitoz yani göz kapağı düşüklüğü görüldüğünü, 1 günü aşmamış botox uygulamalarında buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

BOTOKS YAPTIRACAK OLANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Sağlık Direktörü Recep Sekban botoks uygulaması yaptıracak olanların dikkat etmesi gereken bazı bilgilere yer veriyor. Kırışıklıkları yok etmek için başarılı bir teknik olan botoksun uygulama sonrasında uyulması gereken kurallar olduğunu belirten Sekban, yüze masaj yapmanın botoksun yerini değiştirdiğini, bu sebepten botoks yapıldıktan sonra 2 gün boyunca yüze masaj yapılmaması gerektiğini belirtiyor.

HAMAM VE SAUNAYA GİRİLMEMESİ GEREKİYOR

Sekban, botoks yapıldığı günün gecesi ödemi azaltmak için çift yastık kullanmak ve sırtüstü yatmak gerektiğini bildiriyor. Ayrıca uygulamadan sonra 6 saat boyunca yüze su değdirilmemesi gerektiğini, aynı gün hamamdan ve sıcak duştan uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Sekban, botoks uygulaması sonrası sauna gidilirse aşırı sıcak hava etkisinin damarlardaki ilaç dağılımını değiştirdiğini, bunun da kaş ve göz kapağı düşüklüğüne sebep olduğunu belirtiyor.

İLK 24 SAAT İÇİNDE UÇAK SEYAHATİ YAPMAYIN

Botoks yaptıranların ilk 24 saat içinde uçak seyahati yapmamaları gerekiyor. Çünkü enjeksiyondan hemen sonra uçak seyahati yapmanın pitoz yani göz kapağı düşüklüğüne neden olduğu bildiriliyor. Uygulamadan sonra 1-2 saat uygulama yapılan kaslar çalıştırılması ve kaşların yukarı kaldırılması gibi göz mimiklerine yer verilmesi gerekiyor. Bu işlem ilacın kaslardaki etkisini ve yayılmasını kolaylaştırıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir