featured

Ünlü Müzisyen, Uçakta Kaptığı Enfeksiyondan Öldü

Rus bir müzisyen olan Andrei Suchilin, hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin ölümüne yol açan hastalığa, mayıs ayı sonlarında bir uçak yolcuğunu sırasında oraya çıkan kötü kokunun yol açtığı açıklandı. Kokunun kaynağı bir yolcuydu ve koku sebebiyle uçak Portekiz’e acil iniş yapmıştı.

Sanatçının ölümü yakın arkadaşı Lydia Tikhonovich tarafından duyuruldu. Tikhonovich, Suchilin’in kişisel Facebook sayfasında “Andrew gitti.” mesajını paylaştı.
Sucilin’in kaptığı enfeksiyon sebebiyle dokularında nekroz (kimyasal ve fiziksel değişim) başladığı belirtildi. Sanatçı yoğun bakımdaydı ve komaya girdi. Birkaç ameliyatı geçirdi; ancak kalbi, akciğerleri ve böbrekleri enfeksiyonla baş edemedi.
31 Mayıs’ta Amsterdam-Gran Canaria seferi yapan uçaktaki bir yolcuda ” dayanılmaz bir koku” ortaya çıktı. Uçuş sırasında görevliler şahsı tuvalete kapattı. Koku o kadar güçlüydü ki, bazı yolcular kustu, bazıları da bilincini yitirmeye başladı.
Koku sebebiyle uçak, Portekiz’in Faro kentine acil iniş yaptı. İnişten sonra kokunun kaynağı olan yolcu, uçaktan indirildi. Rus medyası, Suchilin’in hastalığına bu kokunun sebep olduğunu duyurdu.
ANDREY SUCHİLİN KİMDİR?
Andrey Suchilin, Rusya’nın en iyi rock gitaristlerinden biriydi. 1981’de “C majör” grubunu kurdu. 1990 yılında çıkan grubun albümü Noema, Alexander Kushnir’in “100 magnetoalbums of Sovyet rock” adlı kitabına girdi. 2012 yılında albüm tam olarak yeniden piyasaya sürüldü.
Suchilin; müzik kariyerinde ses mühendisliği, 1980’lerin 1990’ların kasetlerinin ses restorasyonu ve performans düzenlemeleri yaptı, şarkı yazdı. Son zamanlarına kadar konserler verdi, turneler yaptı. Moskova rock laboratuarının kurucularından biriydi. Birçok virtüöz, Rus ve yabancı sanatçıyla işbirliği yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir