featured

United CEO'su, Kadın Çalışanlara Cinsel İstismar İddialarına Cevap Verdi.

United Airlines CEO’su Oscar Munoz, 87.000’den fazla United Airlines çalışanına hitaben yaptığı açıklamada, cinsel istismar iddiasına ilişkin güçlü bir mesaj verdi.

Munoz’un açıklaması, binlerce Birleşik Uçuş Görevlisini temsil eden birlik olan ‘Flight Attendants Derneği’nin uluslararası dernek başkanı Sara Nelson tarafından, Pazar günü Washington Post’ta yazılan bir yazının ardından geldi.
Nelson’un Washington Post’a yazdığı yazı, havayolu endüstrisinin kadın uçuş görevlilerini yıllar boyu pazarlama amaçlı nesneleştirdiğinine ilişkin bir eleştiriydi.
Nelson, yazısında: “Bu sektör, kısa etekler, dar pantolonlar ve genç kadınların ‘Ben Cheryl’im, beni uçurun’ gibi şeyler söylediği reklamlar içeren pazarlama stratejilerini asla geri çevirmedi.” dedi.
Dernek başkanı ayrıca, yapılabilecek en iyi şeyin, ‘havayolu şirketinin genel müdürlerinin, uçuş görevlilerinin geçmişte nesneleştirilmesini kınayan bir dizi kamu spotu yayınlamak’ olması gerektiğini söyledi.
Firmanın CEO’su Munoz, 87.000’in üzerinde United çalışanına hitap ederek, Nelson’un yazısına ‘sektör çalışanları için verdiği kamu hizmetiyle onların sesini duyurduğu için Nelson’u alkışladığını’ belirten bir bildiriyle cevap verdi. Bildiride, “uçuş görevlileri söz konusu olduğunda en üst düzeyde emniyeti sağlamakla birlikte, tüm müşterilerimize hizmet etmek için de özel bir sorumluluğa sahibiz. Gerekli çalışmaları en olumlu ortamda mümkün kılabilmek için özel bir sorumluluğumuz var” ifadeleri kullanıldı.
Munoz, geçtiğimiz hafta United‘daki iş ortamını iyileştirmek için çalışan United’ın Kadın İK grubunun bir üyesi olan uIMPACT’in liderleriyle de görüştüğünü belirtti.
Munoz, yazısını, Nelson’ın atıf yaptığı sorunları gidermek için BA’nın ne yapmasını umduğunu bildirerek bitirdi:
“Personel işe alımından tutun aile merkezli politikalara kadar, United‘ın bu konuda atabileceği pek çok somut adım var, ancak politikamızdaki değişikliklerden ziyade zihniyet değişikliğine;
Birbirimizi dinlemeye, anlaşılmaktan ziyade anlamak istemeye ve her birimizin, inceden veya açıkça, çözümün bir parçası olacak şekilde hareket etmediğimizi fark etmeye ihtiyacımız var.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 sene önce

    Aynen cok kotu bir yazi. Uc kez okudum yine anlamadim

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Nelson, yazısında parçasında havayolu endüstrisinin yıllar boyunca kadın uçuş görevlilerini pazarlama amaçlı nesneleştirdiğinine ilişkin bir eleştiriydi.
    BU NASIL BİR CÜMLE 3 KİŞİ ANLAMADIK????? KİM YAZMIŞ YA DA ÇEVİRİ İSE NASIL BİR CÜMLE KURULMUŞ?

    Cevapla