Yetkililer, iki United Airlines Boeing 737 uçağının Cuma günü Chicago’daki O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda temas ettiğini açıkladı. Olay, bir uçağın kalkış kapısına taksi yaptığı sırada kanadının, duran diğer uçağın kuyruğuna çarpmasıyla gerçekleşti.
United yetkilileri, taksi yapan uçaktaki 113 yolcu ve 5 mürettebatın hiçbir yaralanma yaşamadan uçağı güvenli şekilde terk ettiğini bildirdi. O sırada diğer uçağın ise boş olduğu belirtildi.
Güvenlik ve operasyon önlemleri devrede
Havalimanı yetkilileri, olay sonrası uçuş güvenliği prosedürlerinin eksiksiz uygulandığını ve her iki uçağın da gerekli kontrollerden geçirilmek üzere yönlendirildiğini ifade etti.
United Airlines, güvenlik ve operasyon standartlarını öncelikli tutarak, benzer olayların önüne geçmek için taksi prosedürlerini gözden geçireceğini açıkladı.