featured

United Airlines 100’den fazla geniş gövdeli uçak siparişi

 

Uzun mesafeli ve geniş gövdeli uçakların şimdiye kadarki en büyük alımı olabilecek olan United Airlines, geniş gövdeli filosunu yenilemek için önemli bir siparişe yaklaştığı görünüyor. Havayolu 100’den fazla uçak sipariş etmeyi planlıyor ve özellikle Airbus A350 ve Boeing 787 olmak üzere çeşitli geniş gövdeli uçak modellerini değerlendiriyor.

Chicago merkezli United Airlines’ın geniş gövdeli filosu, çoğunluğunun 15 yaşın üzerinde olduğu göz önüne alındığında, bunları bazı yeni nesil uçaklarla değiştirilebilir.

United Airlines şu anda 53’ü Boeing 767 dahil olmak üzere tamamı Boeing geniş gövdeli bir filo işletiyor. Havayolu, -300ER ve -400ER varyantlarını uçuruyor. Bu uçaklar ortalama 25 yaşında. United Airlines ayrıca -200ER ve -300ER varyantları ile ortalama 18 yaşında olan 96 Boeing 777’ye ev sahipliği yapıyor. Yeni bir sipariş muhtemelen bu uçakların, özellikle de Boeing 767’lerin yerini alacaktır.

Ayrıca havayolunun geniş gövdeli filosunda çok daha genç olan 64 adet Boeing 787 var. Bu yeni nesil uçaklar şu anda ortalama 5.5 yaşında, dolayısıyla bunların değiştirilmesi pek olası değil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir