featured

Uçuşu ret ettiği için işten kovulan pilot açtığı davadan 2 milyon dolar tazminat kazandı

 

Hava koşulları nedeniyle, güvenli olmadığını düşündüğü uçuşu yapmayı reddettikten sonra işten kovulan kurumsal bir pilot, eski işverenine dava açtı ve 1,99 milyon dolar tazminat aldı.

Pilot Ray Justinic, Karayip adası Saint Martin’de büyük bir oteli olan bir mülk yönetim şirketinin uçuş operasyonları kuruluşunda çalışıyordu. Kategori 4 bir fırtına olan Irma Kasırgası 2017 yılının Eylül ayında meydana geldiğinde, otel fırtınadan ciddi şekilde hasar görmüştü, acil onarıma ihtiyacı vardı.
Pilottan uçağa inşaat ve temizlik malzemelerini yüklemesi, personel ve sigortacıları alıp adaya uçurması istendi.

Pilot hava durumunu kontrol etti ve yapılacak uçuşun güvenli olmadığına karar verdi. İşverenlerine hava durumunu izleyeceğini ve koşullar izin verirse ertesi sabah erkenden yola çıkmaya hazır olacağını söyledi.

Uçak operatörü firma, aynı gece yolculuğa çıkması için başka bir pilot tuttu ve bir hafta sonra Justinic’e kovulduğunu söyledi. Bu yetmezmiş gibi daha sonra, ona masrafın bir kısmını geri almak için 20.000 dolarlık bir dava açtı.

Olay bu noktaya gelince Justinic de onları dava etmeye karar verdi ve avukat Anthony Bucher’i tuttu. Kentucky, Boone County’deki mahkemenin jürisi ona, talep ettiği 300.000 dolardan çok daha fazlasını verdi, mahkemeden 1,99 milyon dolar tazminat kararı çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    Haber ilginç. Ancak sitenizdeki haberi okumak için tıklayınca robot olup olmadığımı kontrol için içinde köprü olan resimleri seçin diye bir engel çıktı. Bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım.

    Cevapla