featured

Uçuşlardaki Gecikmeler Korku ve Kaosu tetikliyor

Almanya’da tatile çıkacaklar, kendilerini  sorunlu bir yaza hazırlamak zorunda. Alman havayolu sektörü hem gecikmelerde hem de  iptallerde artış yaşıyor. Taşıyıcılar multi-milyon hasar talepleri ile karşı karşıya.
Alman Havacılık Birliği (BDL) Haziran ayı sonlarında, Almanya’nın hava trafiğindeki rahatsız edici gecikmeler, çok sayıda uçuş iptalleri ve tarifelerdeki düzensizlikler nedeniyle gazetelerde tam sayfa özür diledi.
BDL, dakikliği ve güvenilirliği geliştirmek için çok çalıştıklarını ancak kısa süreli düzensizliklerin yaz boyunca devam edeceğini açıkladı.
Yolcu hakları portalı EUclaim’e göre, bu yıl Ocak ve Haziran ayları arasında Almanya genelinde 15.571 uçuş iptal edildi. Başka bir 3,778’lik bölüm  üç saatten fazla gecikme yaşadı. Geçen yılın aynı döneminde, bu rakamlar 8,826 ve 2,268 idi.
Almanya’nın yoğun yaz tatili sezonu başlayınca, 25 Haziran ile 30 Temmuz arasında, 16 eyaletin okullarının 6 haftalık yaz tatili döneminde, yaklaşık 1 ay kaos yaşanacak.
Politikacılar ve tüketiciler, iptaller ve gecikmelerdeki artışlar karşısında alarma geçti. Almanya’nın tüketici hakları savunucusu Klaus Müller, Alman ticaret gazetesi Handelsblatt’a “zorlukların bir dramaya dönüşmemesi gerektiğini”  söyledi. Alman devlet bakanı Gerd Billen de, Lufthansa ve Eurowings’i “müşteri odaklı şikayet yönetimi” üzerinde çalışmaya çağırdı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir