featured

Uber helikopter seferlerini başlatıyor

İnternet üzerinden ulaşım hizmeti sağlayan Uber gelecek aylarda müşterilerine helikopter ile seyahat etme imkanı sunacak.

Uber’in helikopterli yolculukları 9 Temmuz’da ilk kez New York kentinde hizmete girecek. İlk seferlerin New York John F Kennedy Havaalanı ile Manhattan semti arasında olacağını açıklandı. Bunun diğer kentlere de yayılması planlanıyor.

UberAir adı verilen hizmetten şimdilik sadece sık seyahat eden yolcular faydalanabilecek. Yolcular New York manzaralı 8 dakikalık bir yolculuk için yaklaşık 220 dolar ücret ödeyecek.

Uber’in helikopterli taşımacılığını ilk duyuran New York Times’ın haberini doğrulayan şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, “JFK havaalanına stressiz yolculuklar geliyor” açıklamasını yaptı.

Uber aynı zamanda, “uçan taksi” projesi üzerinde çalışıyor. Şirket bunun için geçtiğimiz yıl bir yazılım geliştirmek için NASA ile sözleşme imzalamıştı. Uber 2019 yılı ilk çeyreğinde 1 milyar dolar zarar açıklamıştı.

Mayıs ayında New York Borsası’nda halka arz edilen Uber’in 45 dolar seviyesinde belirlenen hisse değeri bir aydan kısa bir sürede 40 doların altına düştü. Uber, 2018 yılını da 3 milyar dolar zarar ile kapatmıştı.

Firmadan yapılan açıklamada 2018 yılının son çeyreğinde 91 milyon olan toplam kullanıcı sayısının 93 milyona yükseldiği bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir