featured

TUSAŞ, Textron Aviation’dan Cessna Citiation özel jet sipariş etti

 

TUSAŞ, ABD merkezli Textron’dan 1 adet Cessna Citation Longitude ve 2 adet Citiation Latitude özel jetleri için sipariş verdi. OEM tarafından sipariş edilen jetlerin uçuş denetiminde kullanılacağı aktarılıyor. Textron’un havacılık kolu olan Textron Aviation, Twitter hesabı üzerinden sipraişi duyurdu.

Textron Aviation Özel Satış Daire Başkan Vekili Bob Gibbs satış hakkında, “Textron Aviation bir kez daha Türkiye’nin hava yollarının ahenk içinde olmasını kapsayan bu kritik görev için kullanılacak uçakların tedarikçisi olmaktan onur duymaktadır. Longitude ve Latitude Cessna Citiation serisinin mirasını alırken kullanıcıya ek kabiliyetler de kazandırmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

Uçuş denetimi, havacılıkta kullanılan uçuş prosedürleri ve elektronik sinyaller gibi seyrüsefer yardımcılarının, güvenli ve doğru olduklarından emin olmak için periyodik olarak değerlendirilmesini  kapsamaktadır. Sipariş edilen 3 jet bu amaç için uçuş denetimi kalibrasyon ekipmanıyla donatılacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1993’ten 2009 yılına kadar 2 adet Citiation Vs modeli kullanmıştı ve Vs modelini 2009’da XLS modeliyle değiştirmişti.(defenceturk)

DHMİ 70 milyon dolara 3 iş jeti siparişi verdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir