TUSAŞ Kahramanmaraş'ta üretime başladı. Birçok uçak parçası bu tesiste yapılacak

TUSAŞ Kahramanmaraş’ta üretime başladı. Birçok uçak parçası bu tesiste yapılacak

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde kurulan TUSAŞ tesislerinde göklerin çelik kanatlarının parçaları, ayrıca yine göklerin ağır abisi ATAK 2 helikopterinin bazı parçalarının üretimine başlanacak.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde kurulan TUSAŞ tesislerinde göklerin çelik kanatlarının parçaları, ayrıca yine göklerin ağır abisi ATAK 2 helikopterinin bazı parçalarının üretimine başlanacak.

Savunma sanayinde geldiğimiz nitelik ve nicelik bakımından artık üst ligleri zorladığımız herkesin malumu. Doğa Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Somali’de ve tüm mazlum coğrafyada güçlü olmamızın tek nedeni yerlilik ile üretilen savunma sanayi ürünleri olarak göze çarpmaktadır.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 002

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Savunma Sanayi İcra komitesinde aldığı karar ile Savaş gemisi üretimi yapılacağını duyurmuştu. Bu kararın hemen arkasından, Deniz ikmal ve muharebe destek gemisi TCG DERYA, lojistik destek gemisi TCG Üsteğmen ARİF EKMEKÇİ gemileri ile MARLİN silahlı insansız deniz aracı (SİDA), 19 Ocak’ta Yalova’da düzenlenen törenle hizmete girmişti.

Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelerin hepsi gün yüzüne çıkıyor. Artık hızına yetişemediğimiz şekilde yeni ürünler çıkıyor. Bu coğrafyada ayakta durmak ve mazlum seslerin umudu olmak için güçlü savunma sanayi gerekiyor. Çok şükür ki Türkiye olarak bizde ona ulaştık.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1278855

Türkoğlu ilçesinde bulanan TUSAŞ tesislerinde, nesil 5 olarak bilenen yerli savaş uçağımız KAAN’ın ve göklerin ateş kanadı olarak bilenen ATAK 2 ağır taarruz helikopterlerinin aviyonik parçalarının üretimine başlanılacak. Türkoğlu ilçesi bu üretim ile birlikte artık global dünyanın bir üretim parçası olarak adını tarihe yazdırmayı hedefliyor. (marasgundem)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir