featured

Türk Hava Yolları “Yakıt Tasarrufu Projesi” ile ödüle layık görüldü.

Sefer yaptığı 120 ülke ile dünyanın en fazla ülkesine uçan Türk Hava Yolları gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği “Yakıt Tasarrufu Projesi” ile Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında ödüle layık görüldü.
Sürdürülebilirlik Akademisine bağlı çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri heyeti, Türk Hava Yolları’nın hayata geçirdiği Yakıt Tasarrufu Projesi’ni karbon emisyonunu ve enerji kullanımını azaltan projelerin incelendiği Karbon ve Enerji Yönetimi Kategorisinde en başarılı proje seçti.
Sürdürülebilirlik programı; Kurumsal Yönetim, Ekonomi, Çevre ve Sosyal olmak üzere, 4 temel unsur üzerine kurulu olan Türk Hava Yolları, Yakıt Tasarrufu Projesi’ni 2008 yılında etkin bir biçimde uygulamaya başladı. Küresel taşıyıcı bu proje kapsamında bugüne kadar yakıt verimliliğinde yüzde 20’ye varan bir kazanım sağladı.
Türk Hava Yolları tüm operasyonlarını, optimizasyon, yeni teknolojilere yatırım ve alt yapı iyileştirme politikaları doğrultusunda, topluma, ekonomiye ve çevreye karşı sorumluluk anlayışıyla yürüterek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edecek.
Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir