featured

THY’DEN SOMALİ İÇİN BÜYÜK İMZA

Ulusal Havayolumuz THY toplumsal medya kampanyası sonrası Somali’ye ihtiyaç malzemelerini ulaştıracak.
Türk Hava Yolları, YouTube yıldızlarının ve Hollywood oyuncularının öncülük ettiği Twitter kampanyası sonrasında, Somali’ye bir uçak yiyecek ve su gönderme sözü verdi.
Mogadişu Hava Limanı’na hizmet eden tek ticari taşıyıcı olan havayolu, ünlülere, gönderilecekler için para toplanması için, 10 gün süre tanıdı. Şimdiden, 1 günden az bir sürede 1 milyon dolarlık hedefe ulaşıldı.
Her şey *Vine yıldızı Jerome Jarre’ın harekete geçmek üzere bir video yayınlaması ile başladı.
Yayınlanan hikaye; annesi ile su bulmak için 150 kilometre yürümek zorunda kaldıktan sonra, dehidrasyon(bedenin su kaybetmesi) sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Somalili bir kız hakkındaydı.
Afrika  açlık çekiyor. Hem de 6.2 milyon insan, yani ülkenin yaklaşık yarısı.
Türk Hava Yolları 27 Mart’da Somali’ye bir uçak gönderme sözü verdi.
Bu arada, kampanya organizatörleri için, 10 gün içinde 1 milyon dolar tutarında GoFundMe sayfası kuruldu. GoFundMe; ABD Kaliforniya merkezli olup, kutlamalar-mezuniyet gibi yaşam olaylarına, kazalar ve hastalıklar gibi zorlu koşullara kadar, değişken vakalar için para toplama imkânı vererek, bazı ülkelerdeki insanlara para kazandıran bir platform. Bu amaca 24 saatten az bir sürede ulaşıldı. Dahası, yayın sırasında, 2 milyon dolarlık yeni bir hedefin 1.6 milyon doları kaldı.
*Vine akıllı telefon veya tablet aracılığıyla video kaydedip arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir uygulama. Bu videoların üç önemli özelliği var; birincisi maksimum 6 saniye uzunluğunda olması, ikincisi durdurarak kaydetme özelliği, üçüncüsü ise videoların tıpkı hareketli GIF resimler gibi sonsuz bir döngü ile oynatılabilmesi.


 


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 7 sene önce

    gayet güzel bir uygulama, teşekkürler THY

    Cevapla
  2. O kadar çok eleştirildi ki bu, özellikle bu amerika yasağı sonrasında çok güzel dönüşleri olacak bunun. Artık aktivistlik, sosyal sorumluluk gibi konular çok ön planda ve özellikle eğitimli halkın ilgisini çekiyor. Bu maliyetle yapılabilecek en güzel hamledir, süreci yöneten herkesi kutluyorum.

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    “Ulusal Havayolumuz” denen THY, sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek terbiyesinden bile yoksunmuş demek. Diğer yerli havayollarımız Pakistan için mi uçuyor? Bol şov, sıfır icraat.

    Cevapla