THY pilotlarına ABD'de şok: Çok Sayıda Pilot Dolandırıldı!

THY pilotlarına ABD’de şok: Çok Sayıda Pilot Dolandırıldı!

ABD’den kira garantili ev alarak yatırım yapmayı planlayan Türkler, bir başka Türk tarafından dolandırıldığını iddia etti. Mağdurların yarıya yakın kısmı THY pilotu.

Tclira.com Genel Yayın Yönetmeni Taylan Büyükşahin’in haberine göre, yaşadıkları sorunun bir süredir çözülmesini bekleyen mağdur yatırımcılar birbirleri ile iletişime geçti ve sayılarının 150’yi bulduğu görüldü.

KİMLER VAR KİMLER

Satılan ev sayısının 300’ü bulduğu, toplam değerinin de en az 20 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcıların yarıya yakın kısmının Türk Hava Yolları’nda pilot olduğu ortaya çıktı. Aralarında üst düzey yöneticiler, doktorlar, profesörler ve emeklilerin olduğu yatırımcılar, kurdukları WhatsApp grupları ile birlikte hareket etme kararı aldılar. tclira.com‘a konuşan yatırımcılar, yakında Türk ve ABD yargısına başvuracaklarını ifade ettiler.

YENİ YATIRIMCILAR SİSTEMİ BÜYÜTTÜ

ABD’de Miami merkezli olan International Realty Group bünyesinde faaliyet gösterdiği ifade edilen Property Invest USA (PIUSA) şirketi iddiaların odağında bulunuyor. PIUSA şirketinin ilk satışlarda samimi bir şekilde ödeme yaptığı, bunların referansıyla daha sonra sistemi büyüttüğü ve yatırımcı sayısını artırdığı belirtildi. Yatırımcılar, bu süreçte PIUSA’nın yanıltıcı bilgiler verdiğini, satış bedelleri arasında fahiş farklar olan işlemler yaptığını iddia etti.

“Gerçek değeri 12 bin dolar olan ev, PIUSA tarafından 27 bin dolara alınıp, Türkiye’deki yatırımcıya 80 bin dolara satıldı” diyen yatırımcı, bu evlerin ABD’nin suç oranının yüksek olduğu en tehlikeli semtlerinde yer aldığını söyledi. Bir THY pilotunun evine bakmak için gittiğini, ancak aracından dahi inemeden bölgeden ayrılmak zorunda kaldığını anlatan yatırımcı, evlerin bakımsızlıktan harap olduğunu ifade etti.

ABD YASALARI SIKI

Yatırımcılar, satıştan önce gösterilen evlerle satılan evlerin farklı olduğunu belirtirken, evlere 1 gün dahi kiracıların gelmediğini aktardılar.

ABD’den ev alanların kira sorununun dışında başka problemleri de bulunuyor. Ev almak için şirket kurmak zorunda olan yatırımcılar, ABD yasaları ile boğuşuyor. Vergi ödemeleri olan yatırımcılar, kira elde edemedikleri gibi ABD’ye ev ve şirket vergilerini de ödemek zorunda. Eğer bu ödemeleri gerçekleştirmeseler, oradaki mülklerine ABD yönetimi el koyuyor.

Daha önce konu ile ilgili ABD’de yayın yapan www.thebaltimorebanner.com sitesinde bir haber yayınlandı. Orada harap haldeki evlerden örnek fotoğraflar da kullanıldı.

ŞİRKETİN SAHİBİ TÜRK

PIUSA şirketinin sahipleri Cengiz Bayırlı ve eşi olduğu belirtilen Giovanna Guzman iddialar karşısında kamuoyuna yönelik herhangi bir açıklama yapmadı. En son geçen hafta PIUSA adına yatırımcılara bir mail gönderen Bayırlı, işleri arzu ettiği şekilde sürdüremediğini, müşterilerini mağdur etmek istemediğini, sorunları çözeceğini ve yardımcı olacağını belirtti.

Öte yandan Bayırlı sessizliğini koruyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 7 ay önce

    Sorsan hepsi milliyetçi. Hatta çoğu eski kaptan çocuğu.

2 Yorum

  1. 7 ay önce

    Sorsan hepsi milliyetçi. Hatta çoğu eski kaptan çocuğu.

    Cevapla
  2. 7 ay önce

    C B., E. B., G.G., C. B., PI USA, IRG, dolandırıcılık şebekesinin üyeleri.

    Cevapla