Süpersonik Nükleer Enerjiyle Çalışan Uçak Konsepti

Süpersonik Nükleer Enerjiyle Çalışan Uçak Konsepti

Barselona merkezli tasarımcı Oscar Viñals’ın hayal ettiği Hyper Sting, Londra’dan New York’a sadece 80 dakikada ulaşabilen bir uçak konseptini temsil ediyor. Bu uçak, 4,287 km/saat (2,664 mph) hızla seyahat ederek ses hızının üç katından fazlasını sağlıyor, hatta Concorde’un hızını neredeyse iki katına çıkarıyor.

Özellikler ve Tasarım

Hyper Sting, 328ft (100m) uzunluğundaki iç mekanında 170 yolcu taşıyabilecek büyük bir yapıya sahip. Aynı zamanda, 169ft (52m) olan kanat açıklığıyla Concorde’un 85ft’lik (26m) kanat açıklığını geride bırakıyor. Tasarım, hızı ve gücü ön plana çıkarırken, gövde şekli hava akışını kontrol ederek aerodinamik performansı artırıyor.

Nükleer Enerjiyle Çalışma ve İleri Teknoloji

Uçak, süpersonik hızlara ulaşmak için küçük ancak güçlü bir nükleer reaktörden güç alan iki ramjet motora sahip olacak. Ancak, bu yenilikçi sistem şu anda sadece bir teorik konsept olarak kalıyor, çünkü gereken soğuk füzyon nükleer reaktörü henüz mevcut değil. Mach 3.5 kapasitesini mümkün kılacak bu sistem, süpersonik uçuşları yeniden tanımlayabilir.

Gelecek Beklentileri ve Zorluklar

Viñals’a göre, süpersonik uçuşlar geri dönecek ancak gerçekleşmesi zaman alacak. Bu tür projelerin 2030’un üzerinde bir üretim tarihi olması ve yüksek maliyetlerle karşılaşması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir