featured

Teknik A.Ş de Nabız Yoklanıyor

Gün geçmiyor ki Teknik A.Ş de sular durulsun. Her geçen gün stres artıyor. Bu arada işveren de boş durmuyor. Teknik A.Ş Genel müdür yardımcılarından Fazıl Çiftci ve Hüseyin Sağlam bu sabah yine teknisyen odalarına çıkartma yapmış.
Bu çıkartmalar çalışanların nabızlarını ölçmek için yapılır. Dün de yapılırdı bugünde… Çalışanlarla sohbet etme bahanesiyle gelen yöneticilere gereken cevap tam olarak verilemediyse de, bayağı sert bir havanın geçtiği tarafımıza gelen bilgiler içerisinde.
Toplu iş sözleşmesinin ne zaman biteceğini soran Teknik A.Ş çalışanlarına verilen cevaplarda haftaya bitmiş olur denmekte imiş.( Bugünlerde bakanlığın hem işverene hem de sendikaya tebligatı gelmiş olmalı.Sanırım bakanlıktan gelecek yazı ya henüz alınmadı yada gecikti)
Kendi aldıkları maaşların değer kaybı ile çalışanların aldıkları maaşların değer kaybından etkilenme yüksekliğini  sanki aynıymış gibi gören ve domates fiyatı örnek gösterildiğinde, o domatesi bizde aynı fiyata alıyoruz diyerek absürt bir örneklemeye giden yönetim, çalışanlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışır gibi…
Teknik A.Ş çalışanlarını asgari ücretlerle çalışanlarla mukayese eden yöneticiler, konuştukları çalışanları sıradan işçi gibi görmekte ısrarlı davrandıkça bu iş çözülemez.
Dün AirShow da görüştüğüm bir çok teknisyen bu rakamlarla geçinip, geçinemeyeceklerinden ziyade aşağılandıklarını düşünüyorlardı. Bu arkadaşlar tabii ki arabalarının modelini yükseltecekler, tabii ki oturdukları evleri dekore edecekler ve gerekirse daha lüks evlerde oturacaklar, tabii ki çocuklarını daha iyi eğitim alacakları okullara yollayacaklar, tabii ki daha şık giyinecekler… Bundan doğal ne olabilir ki…
Onlara açlık sınırları örnek gösterilip, asgari ücretle mukayese eden kişiler dün nereden geldiklerini ve o zamandan bu yana sosyal yaşamlarında eksiye mi yoksa artıya mı gittiklerini düşünüp sonra konuşmalılar.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

144 Yorum

  1. 6 yıl önce

    vay babam vay.İşte bu…

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Yönetim Kendisi Gibi Düşünen Teknisyen Arıyor Ama Umduklarını Bulamayınca Konuyu Konuyu Farklı Yere Çekerek vede Bu Verdiğimiz Çok Diyerek Teknisyenlerin Nabzını Ölçmekte Çok Fazla Soru Gelincede Konuyu Kapatıp İşimizin Başına Geçilmesi Gerektiğini Söyleyerek Toplantıyı Bitirdiler.
    Yönetimin Konuşması Sırasında Yönetime Cevap Veren Soru Soran Teknisyenlerin Resimleri Çekilmiştir Yönetim Mensubu İçerisnden.
    Bu Teknisyen Üzerindeki Tehtitlerin Bitirilmesi Gerekiyor. Saygılarımla.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Yavuz güver ve ekibini istifaya davet ediyorum

    Cevapla
    • Yavuz güver Yalova kaymakamı hükmünde olduğu için istifası dişe dokunur bir etki yapmayacaktır.

      Cevapla
  4. 6 yıl önce

    evet artik asalayici olmaya basladi. bu paradan daha aci verici.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Şirketin yanlış stratejisini her zaman olduğu gibi en kalabalık olanlar, teknisyenler çekiyor! Dolar yükseldi hoop pilotlara yüzde bilmemkaç zam. Ee dolar düştü?? Zararı kim çekecek? Tabiki sırtından para kazandığı teknisyenler demeye getiren yöneticilerin var olduğu bir şirkette kimse haktan hukuktan bahsetmesin.

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Yavuz papucu yarım çık dışarıya oynayalım

    Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Artık istediğimizi verseler de değeri kalmayacak bu süreç bizleri çok yıprattı

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    THY yönetimi teknik çalışanlarını üzmüştür. Verdiği komik teklifleri hiç vermesinler daha iyi. Bari dalga gecmesinler bizimle. Şuanda psikolojimizi bozdunuz zaten zam verseniz ne olur vermese iz ne olur. Yazıklar olsun size.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Paranın değeri kalmadı ki. Verdiği zamlar da kurtarmiyor. Sendikanın ettiği teklif bile zar zor kapatıyor benim açığı. Yazıklar olsun

      Cevapla
  9. Greve haziriz. Hak varsa adalet varsa hakkımızı alırız. Yeterli Teknik çalışanları birlik olsun. İşten atılma korkusuyla cüret edemeyenlere sesleniyorum. Hakkınızı aramazsaniz yarın birgün elinizdekileri de kaybedersiniz unutmayın. Greve sahip çıkın. Bu yönetim den hiçbir şey çıkmaz.

    Cevapla
  10. toplanntı yaptıklarında çay ocaklarına girdiklerinde toplantılara cay ocaklarına artık neresiyse gitmiyeceksin tepki koyacaksın o zaman anlarlar biraz adam yerine konulmamayı.. Zaten doğru durust soru soramıyorsun, sorsanda cevap alamıyorsun fişlenmekte cabası.

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Evet domatesi aynı fiyata alıyoruz doğru ama fazıl bey 2-3 kg alabiliyorken biz 1kg alıyoruzki diğer temel gıdalarada paramız kalsın diye.kendi aldığı maaşla bizim aldığımız maaş ı bir tutuyor sanırım eee sonucta hesap uzmanı kendisi.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      işinin önemini domatesle kıyaslamaya devam et. Sana %10 + bi çuval domates

      Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Aylık 500tl pazar+market giderim vardı. Şimdi 900 TL ye çıktı. 400tl fark var
    Kreş parası 900 TL den 1300 TL ye cikti. 400 TL fark.
    Kira artışı 900 TL den 1040 TL ye çıktı. %16 enflasyon zammı 140 TL fark.
    940 TL fark var.
    Bana vereceğin zam bile bu rakama gelmeyecek. Kenara para bile atacak durum yok.
    Borç harcı söylemiyorum bile.
    Fazıl bey hesap uzmanı ya. Araba çekeceğiz. Hay Allah’ım ya..
    Verdiğiniz zam size kalsın biz borca gireriz.
    Yazıklar olsun.
    Teknik çalışanlarına verilen değeri gördük.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Adamlar bizi küçümsüyorken domates patates hesabı yapacağına ne iş yaptığımızı anlat. Gözlerindeki statün yükselirse zaten hayat standardın da yükselir

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardeşim sana zam olarak aylık 1 torba patates. Yaptığınız hesaplara bakın. İnsan dile getirmeye utanır. Adamlardan patates değil saygı isteyin saygı. Adam sana diyorki Millet geçim derdinde siz yeni araç alma derdindesiniz. Teknisyenlik dediğin taşeron çalışanı. Yaptığınız işi abartmayın. Gibi şeyler söylüyor. Sen patates diyorsun. Hostesim işinden daha değersiz gözüküyo bizim işimiz adamların gözünde. Önce saygınlık kazan devamı gelir zaten. Sana lafını koymuş üstüne %10 verse nolur % 20 verse nolur

      Cevapla
      • Fazıl bey çok domates işine girince mecbur böyle açıklama yapmak zorunda kalıyoruz. Basit hesap yaptım. Hesap uzmanı diye konuşan fazila bunları anlatayım ki bir daha kıyaslama yapmasın. Tabiki ise saygı istiyoruz. O bize domatesle geldi kapalı. Yani

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Küfür etse daha iyi

      Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Sert gecti ne demek ya ? ne demeye gelmis ?

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Eskiden 8 domates seçerdim. Şimdi 4 adet alıyorum.
    Eskiden 9-10 patates seçerdim şimdi 4-5 tane alıyorum.
    Eskiden 7-8 soğan seçerdim şimdi 4 tane alıyorum.
    Eskiden 7-8 elma alırdık şimdi 2-3 tane alıyorum.
    Eskiden 6 portakal alırdık şimdi 2 tane aliyorum.
    Eskiden 10 tane muz alırdık şimdi 2 tane zor alıyorum.
    İlaçları deterjanLarin fiyatlarını yazsam korkarsiniz. yazmıyorum.
    Kira kreş kredi ödemeleri vesaire hakikaten zor durum.
    Yani herkesin standartı var. Geçim gittikçe zorlaştı.
    %14 + 500 seyyanen rakama bile razı değilsiniz ya (bu zam bile kurtarmaz). Buna rağmen hala pazarlık içindesiniz.
    Koca THY yönetimi size yazıklar olsun.
    Siz sefanizi sürün biz sürünelim.

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Sefa hocam merhaba size bir sorum var.Öncelikle %14 gibi bir rakam için greve gitmeyi mantıklı görmüyorum. ola ki grev kararı alındı, yapılacak olan grev oylamasında grev karşıtı sonuç çıkarsa sendika düşer mi yoksa çok daha kötü bir durumla mı karşılaşırız? Eğer %14 için greve çıkacaksak hiç uğraşmayalım bence 9.17 ye razı olalım…Bir de Sendikadan istifa edip katılım payı ile devam etmemiz daha faydalı olur mu bizler için. Her zaman yanımızda olduğunuz ve doğruları söylediğiniz için teşekkürler.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Grevi sendika değil çalışanlar yapar. Grev her iki taraf içinde kötüdür. Ancak çalışanın da tek silahıdır. Sendika her nedense %14 ü revize etmiyor.Revize etmemesi beklentiyi küçültüyor. Bildiğim bir tek şey varsa olası bir grevin sizden çok THY’yi bitireceğidir. Böyle bir duruma mümkün değil müsaade etmezler. Sendika grev kararı alsa ve de sizlerde greve evet deseniz bile erteleme anında gelecektir. Sizlerin isteklerinizi böyle yokuşa sürmek ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye benziyor. Benim şahsi düşüncem sendikanın işverenle anlaşarak belirlediği %14 ü son olarak teklif edecekler. Bir nevi bezdirme politikası uygulanıyor. Grev kararı alsınlar bakalım. Grev kararı aldıklarında sizlere farklı bir senaryo sunacağım. Malum grev kararı almak uygulanacak anlamına gelmiyor. Bakalım alabilecekler mi? İşin kötü yanı sendika %14 e imza attığında burada boşuna konuşmuş olacağız.

      Cevapla
      • Grev teknisyenin atom bombasidir. Atom bombasiyla devletler birbirlerini tehtid eder ama birbirlerine atom bombasi atmazlar.

        Cevapla
  16. Teknisyenler nasılsa birlik olamaz deyip, teknisyenin üzerine kifayetsizce yürüyen bir yönetim ve bunlardan korkup geri duran emekçim. Hiç gerek yok; Hava-Sen’le pilotların aldıkları gibi Teknisyenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile aynı bombayı tekrar kucaklarına bırakacağız. Hazırlıklar tamam! İşten çıkaracakları arkadaşlara, aylık maaşları, çalışanlardan toplanıp hesaplarına ayın 8’inde yatırılacak. Kimse korkmasın!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      bunu resmi olarak çalışanlara sunmalısınız. taahhüt etmelisiniz. ozaman kimse korkarak adım atmayacak eski itibarımız geri gelecektir. bizler sadece kendimiz için değil gençler içinde çocuklarımız içinde mücadele vermeliyiz. nasıl ki şuan geçmiştekilerin korkularını ve hatalarını miras olarak aldıysak aynısını hatta daha beterini gelecek kuşaklara bırakmamalıyız.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kuruluyor mu

      Cevapla
  17. Teknisyenlerle dalga geçmeye başladılar artık

    Cevapla
  18. Bu oranların enflasyonun altında olduğunu herkes biliyor amaç ney ?

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Verecekleri zamma da parayada lanet olsun insanları gerdiler huzurumuz kalmadı. işe girdiğimde 1000 dolar maaş alıyordum şimdi kademe yukselmesine rağmen 500 dolar alıyorum yeter artık onuda vermesinler. Bir yıl sonra lisanslı teknisyen kalmayınca değerimizi anlayacaklar

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    İş barışı adına geleceğine hala atar yapıyor. Sinirli tavırlar sergiliyor sayın Fazıl bey. Hesap uzmanı olmasına rağmen bu teknisyenler nasıl geçinir diye hesap yapmıyor nasıl kırparım bunlardan diye hesap yapıyor. Kendileri zam farkı dönemi Çifter maaş alırken bize tek verdiler yahu el insaf. Hala bize onu söylüyor ikramiye verdik size diye. Erdem bey diyor ki yorumları okuyorum. Sayın başkanım elinizi vicdanınıza koyun lütfen teknisyenin yanında olun

    Cevapla
  21. Yonetim burnunun dikine giden bir aile uyesi gibi. Yapma oyle neden oyle yapiyorsun akilli isler yap diye debeleniyoruz. Gozlerinin onunde perde benim dedigim dogru yaptigim dogru. Bunca insan yalan mi konusuyor? Insanlarin buraya yorum yazmasi hala yonetimin dogru yola donebilecegini dusunmesinden ve isine bagliligindan dolayidir. Millet gecim derdindeyken maddi destegin yok ustune ustluk isine karsi manevi duygularini ve konsantrasyonunu da zedeliyorsunuz ki cogu onemli kararlar alan kisilerdir. Cunku yonetim sen yetersizsin. Yeterli olsan boyle yapmazsin. Kalifiye olsan calisanini bu posizyona sokmazsin. Isinin gelismesini istemedigini dusunmeye baslayacagim. Insanlar elinden gelenin en iyisini yapmaya calistikca onlari ezmek hangi kafanin urunudur ?

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    İnsanları bezdirdiniz enflasyonun reel olmadığını sizde biliyorsunuz ama %9,17 israr niye

    Cevapla
  23. Yönetimin hala başka firmaları örnek göstermesi, aynı domatesi ben de alıyorum demesi, pilotlar şimdiki zamlarla benim maaşımdan yüksek aliyor demesi …
    Yanında da gizli gizli konuşanları fotoğraflayan bir yönetici..
    Hüseyin Bey bağlayıcı bir konuşma yaptı, yönetici vasfi olan tek kişi orada Hüseyin Bey’dir. Fazıl ‘Bey’ demeye utanıyorum iki cümleyi bir araya getiremediniz hiç bir soruya tatmin edici cevap veremediniz. Türk Bayrağı’na saygımız ve sadakatimiz sonsuz fakat size olan bağliligimiz %73 degil artik %33. Yazıklar olsun size ve sizin gibilere..
    Teknisyenin ve Teknik Desteğin hakkını verin.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Huseyin bey bu sirketteki en mahkul ve en anlaşılabilir yönetici galiba

      Cevapla
  24. Türk hava yolları keşke bizide unutmasa

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Teknisyen Alımları ne zaman

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Arkadaşlar ben inanıyorum ki şirketimiz bize hak ettiğimiz zamlı verecek. Yönetim bitmemiş bir Tiste bize zam oranı açıklayamaz zaten.

    Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Bakalım kaç zam oranı çıkacak… allah şirketimize zeval vermesin.

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    Taşeron kardeşlerinizi unutmayın:(((
    Ay sonunu zor getiriyoruz.

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    Fazıl bey Yaptıgınız çok ayıp, teknisyen kardeşlerimizin ifade ettiği şekilde davranışlarınız varsa Hakikaten sizin amatör bir genel müdür yardımcısı oldugunu düşüneceğim. Domates mevzusu , araba mevzusu bu tür muhabbetler insanın seviyesini düşürür. Size olan saygınlıgımız vardı bari onu bitirmeyin. Biliyoum siz de emir kulusunuz. zaten tek basına hareket ettiğinizi sanmıyorum. umarım teknik calısanlar hakkını alır.

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    Çiftçi … Allah’dan da mı kork muyorsunuz Sn. Çiftçi. Bu kadar emekçinin işçinin hakkı elbet bi yerden çıkar. Bakın Can Şaşmaza düşmez kalkmaz bir Allah. Dilerim ondan beter olursunuz. Bugün bu yaptıklarınızın hesabını rabbim elbet soracak size.

    Cevapla
  31. Maalesef herkes aynı oranda zam aldığı ve çalışanda az çalışanda ayni zammı maaşı alıyor. Haksızlık orada başlıyor. Çözüm kişiye özel maaş ve kişinin performansı oranında zam alması… herkesi aynı kefeye koyunca sendika da iş verende trübünlere oynuyor. İş barışı olmuyor. Shy lisanslı ile easa lisanslı bir olurmu cs ile teknik destek personeli bir olurmu. Kimseyi küçümsemiyorum ama eşitlik adalet değildir. Herkese aldığı sorumluluk doğrultusunda ücret verilmeli. Yoksa herkes ayni alırsa ağzı olan konuşur…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yillarca uğraşıp sghm den lisans alamayan,Turkce modulleri bir turlu veremeyen ,yds den 45 alamayan arkadaşlar, yunanistan ve slovenyada bir haftada butun ingilizce modülleri geçip EASA lisansı alıyor.Bide cikip hakkaniyetli olun, benim lisansim daha değerli bana daha fazla zam verin diyor. Bak arkadaşım is hakkaniyete kalırsa senin o lisans sahibi olmaman lazim.Zira hakkında o lisansi alman zor. modül gereği klasik sınavlarda İngilizce paragraf lar yazıyorsun.oysa gerçekte çıkıp iki cümle yazamasin.bu mu hakkaniyet?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sen mali işlerdemi çalışıyorsun! Lufthansa’da çalışan hakkını arıyor neden senin gibileri yok orada! Easa lisansını nasıl aldın ! Herkes evine ekmek getiriyor, hak ediş başka birşey geçim indeksi başka birşey….

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Seni tanıyorum. hemde çok yakından. düşüncelerin yanlış yorumların onur zedeleyici. aynı statüye aynı maaş verilmezse ozaman adalet olmaz. senin fikrine göre uygulamada asıl adeletsizlik baş gösterir. Adam kayırmacalar torpiller alır başını götürür.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Sanki adam kayırma torpil yok kimisi istediği tipe gidip yıllık izini belli olmadan otelini ayarlayıp istediği gibi mazeret izni alıyor. Kimisi burnu sümüklü çalışacam diye uğraşıyor. Adam ateşten ölüyor iki rapor alıyor ne mezunu olduğu belli olmayan kişi doktorun raporuna gereksiz diye yorum yapıyor. Isveren mazeret olayını kaldırsın gerek yok ayrıca performansa dayalı sistem bir an önce gelmeli.

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          arkadaşım bak kendinde biliyorsun benim bildiğim gibi. thy böyle bir şirket. e birde performansa bilmem neye dayalı sistem gelse ne olacak hiç aklın kestirebiliyormu olacakları. Adamların elinde artık bir dayanakta olur. performansın düşük kardeşim derler sende öylece kalakalırsın. Benim çalıştığım bölümde inanılmaz derecede adam kayırma var eğer o kişinin adamı değilsen azında kuş tutsan seni önemsemez.herşeyin en sonuna kalırsın. mesai yazmaz. tipe yollamaz. izinini senin istediğin gibi vermez v.s v.s . Kendi kendinize kaşınmayın başınıza bela aramayın.

          Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Anadolu yakasında Sancaktepe’de oturuyorum. Ahl de çalışıyorum. 29 ekimde nasıl o kadar yol gideceğiz:( şirket yönetimi bir çalışma yapsa ve Anadolu yakasında oturup Avrupa yakasında çalışanlarla Avrupa yakasında oturup sabihada çalışanlar arasında bir yer değişikliği yapsa böylece bu zorluktan hem şirket hemde biz kurtulmuş oluruz . Desteklerinizi bekliyoruz…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sancaktepe çok mu yakin kardeşim Ahl’ye 3.havalimanına daha rahat gidersin hem trafikte olmaz,senin derdin başka şartlar tam oturmamış diye istemiyorsun 3.havalimanini,dikkat ediyorum her konunun altına bu yorumu yazıp aglıyorsun,işe girerken imzaladıgın sözleşmede her yerde çalışır diyor,şimdi sus ve işini yap

      Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Ankarada Ekmege %25 zam

    Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Teknisyenler!! 3000 euro ile 6 ay içinde 2 gel git ile lisans alıp bende teknisyenim deyip daha hayal edemedikleri puanları alıp oraları bitiren (sivil havacılık)leri aşağıladıkça ,2 ingilizce kelimeyi bir araya getiremeyip yds den 45 alamayıp english exam center denilen yüz karası sınavdan 90 aldıkça yani işin özü bu mesleğin içini boşalltıkça bu işverenin verdiği zammı bile hak etmiyorsunuz.Adamlar haklı sanayide çalışıp 2000lira alacak adamlar burada 6000lira maaş alıyor. zor bilgi ingilizce gerektiren yerleri hep iyi okullu/alaylı teknisyenler yapıp diğerleride onların varlığından geçindikçe müstehak ANAM müstehak.Sonra adalet diye zırlamayın.görüyoruz iş yapmak yok bi sigaraya çıkar bi tuvalete bi namaza sonra ZAM isteriz .Zamı değil LEVENT KIRCANIN ZAMI VAR onu alırsınız anca.Okullu da olsan Alaylıda olsan işinin değerini bileceksin haddini bileceksin inglizce bileceksin birde vicdan be anam.
    BU arada aldığım puan ve okulumun yanına bile yaklaşamazsınız .(Bağzı kendini bilmezlere.yarası olan gocunur)

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      işte ben de her zaman bunu diyorum, şu anda bulunduğumuz durumun tek sorumlusu bizleriz, böyle havadan yalan lisansları aldılar en ufak easa faa denetlemesinden sözde cs olan bu çocukların sıfır ingilizceleri olduğu için köşe bucak nasıl kaçtıklarını cümle alem biliyor. Bir tek biz de değil bütün bunları bilip bu adamlara kaliteden yetki veren bütün kalite birimini de atacaksın, sırf mühüre ihtiyac var diye şirket aslında vasıfsız yüzlerce kişiye yetki verdi, şirket de biliyordu kimin nerden nasıl lisans aldığını ama sesini çıkartmadı, sonuç noldu? SONUÇ iki cümle bir araya getiremeyen, vasıfsız, ezilmiş ama sadece cebinde mührü olan teknisyenler oldu, e şirket de biliyor ki bu adamlara bırak yüzde 9 yüzde 1 bile vermese hiçbirinin yüreği ayrılmaya yetmez, çünkü bu kapıdan çıktıkları anda işsizler. Sıfır ingilizceniz, 8 saatlik mesainin 5 saatini de namaz sigara kahve amm başında geçirdiğiniz için aç kalırsınız bu sektörde aç. Helal olsun şirkete, bir gram zammı hakketmiyoruz. Biz de suçluyuz çünkü bu arkadaşların böyle çakma lisanslarla sıfır ingilizceyle yetki almalarına rağmen hiçbir yere şikayet de bulunmadık.
      Velhasımkelam ben şirket olsam bu hafta bu çakma lisanslı 3-5 kişiyi çağrır ingilizce mülakat yaparım, nasılsa geçemeyecekler, direk atarım işten, bir daha da kimsenin zamdı hakkımızdı diye sesi çıkmaz , çağrırım sendikayı da al derim yüzde 9.17 son teklifim, paşa paşaaa kabul eder teknisyenler.
      böyle çakma CS ler iş bilmez ingilizce bilmez Cs ler oldukça, müdürünün şefinin karşısında iki büklüm duran, işinin arkasında duramayan, bu uygun değil bunu mühürlemiyorum diyemeyen, bu tool yoksa bu işi yapmam diyemeyen, ben mühürlemiyorum alın siz mühürleyin o zaman diyemeyen, siz istiyorsunuz diye zorla mühürlemiyorum diyemeyen adamlar oldukça thy teknik 10 tl zammı bile hakketmiyor.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Arkadasım. Senin namala ne alıp veremedigin var anlamış degilim. Sürekli yorumlarda namazı ağzına sakız edip duruyorsun. Amacın namazı yasaklatmakmı. Başka konulardan rahatsızsan onları yazabilirsinde namaza niye bukadar takılıp kaldın.( Not: shyo mezunuyum ve dil tazminatı alıyorum )

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          namaz ile sorun yok keşke herkes kılsın hakkıyla da böyle olmasın .adamlar namaz kılıyor namazın manasından gafil yalaka boş beleş.AMAÇ İŞ YAPMAYIM ZAMAN GEÇİREYİM neyse MAUN suresini aç oku.

          Cevapla
    • 6 yıl önce

      sanırım ya aldiğin yüksek puanla girdiğin okulun “BAĞZI” nın “BAZI” olarak yazılması gerektiğini öğretememiş ya da fazla ingilizceden türkçeyi unutmuşsun :)

      Cevapla
    • harikasın dostumda birde gerçekten müstehak diye kendi kankilerine söylersen onlardan muhtemelen 10larca var ve sen kanki kanki takılıyorsun onlarla yalama gelmişsin burada falan filan diyorsun.İngilizce ile alakalı dediklerini savunmayacam da bak bakayım kim vermiş 45 alamayana 90 vermeyi yine senin sivil havacılığın onay vermiş ozaman tirrek tirrek konuşma yalama başteknisyenine yaranmaya devam etmek için 20 kart kapatmayı 30’a çıkar ve sesini çıkarmamaya devam et. böyle yerlerde yaz direk çözüm bulunur Keko seni

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardes senin Türkçen böyle ise ingilizceni düşünmek istemiyorum. Bağzı değil bazı hatırlatayim.

      Cevapla
    • Şirket zaten bu tür insanları gördükçe bunlar daha kendi içlerinde çatışıyorlar diyerek 9.17 dayatıyor bu zihniyete fazla Bile.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kahrolsun bağzı şeyler… Dostum çok iyisin yhaa

      Cevapla
    • Kardeş sana yazik olmus burda.. Bi doktora falan git bence…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Teknisyenler bu tür hak etmeyen İngilizce bilmeyen iş bilmeyen arkadaşlarını düzeltmedikçe hiç birşey düzelmez

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Madem çok iyisin git kardeşim şirketten şikayeyçiysen bu durumdan durma

      Cevapla
    • Aynen böyle oldu

      Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Arkadaslar FÇ nin bu tavirlarina takilmayin. Siz bu sozleşmenin işveren tarafinda olsaniz sendikaya %9.17 deyip çalisana %14 verecegiz dermiydiniz, tabiki demezdiniz. Onunda kendi içinde tutarli olmasi lazim. 9.17 mantiksiz bir rakam olduğu içinde kendi çapinda domates falan bahane ederek kendini mantikli gostermeye çalisiyor. Bir iki haftaya kalmaz sular durulur. FÇ de emir kulu ona ne denirse oda onu yapiyor. Kisacasi keep calm diyorum ;) ferasetli olun dikleşmeden dik durun. Hakkimizda hayirlisi olsun.

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Taşeronları unutmayın

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Sefa bey bizide gündeminize alsanız:((

    Cevapla
  38. Kusura bakmayın da %14 için greve filan çıkmam. Önce sendikayı değiştirelim habom ve bir önceki teknik tis de ne yaptılar ki çelik işciler? Hep geriye gittik. 10.1 den başladım yetki almazsam 10.0 a çekiyor işveren. Neye göre? Çelik işin imzaladığı tis e göre.
    İlk fırsatta çelik iş e haddini bildirmek lazım.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Disk gelse greve çıkacak mısın? Önce teknisyenler karakter sahibi olacak Yanında çalıştığı arkadaşı satmayacak İnanın teknisyenler birlik olsa sendikaya bile gerek kalmaz Ama o Güven o Özveri o Tecrübe maalesef yok teknisyenlerde

      Cevapla
  39. 6 yıl önce

    3 havalimanı açılıyor. Ben Anadolu yakasında oturuyorum ahl de çalışıyorum şirket yöneticilerimiz Bir çalışma yapsa ve Avrupa yakasında oturup sabihaya gelenlere Anadolu yakasında olup 3 havalimanına gidecekleri çıkarsa ve bir düzenleme yapsa…

    Cevapla
    • Dostum bak burada başka mevzu konuşuluyor,hani bi tabir vardır yırtık bi yerden bi şey çıkması gibi,neydi hatırlıyamadım!Neyse

      Cevapla
  40. 6 yıl önce

    Sefa bey bizlerinde sorunlarını dile getirseniz:(…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa bey üstte yorumu geçen arkadaşı engellermisiniz yorum geçmişine bakarsanız tüm birimlerin ağzından yorum yapmış b1cs olmuş b2cs olmuş ubb cs olmuş tdp olmuş taşeron olmuş cqm olmuş simülatör teknisyeni bile olmuş ne olduğu belli değil arkadaşın ortalık karıştırmaya çalışan biri olduğu belli trol olduğu belli

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        Sevgili kardeşim; Biz burada aynı zamanda devamlı haber atmakla meşgulüz. Bu arada yorumları da onaylıyoruz. Hangisi trol onu bizim editörler çözemez ki. Merak etme okurlar neyin ne olduğunu anlayacaktır.

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Teşekkürler Sefa bey dönüşünüz için. Yorumları okurun takdirine bırakıyoruz o zaman. Bu vesileyle tekniğin arkasında duran kimse yokken konuyu gündemde tuttuğunuz için ayriyeten teşekkür ediyoruz. Saygılar.

          Cevapla
  41. Şirketimizi çok seviyoruz. İnanıyoruzki bizleri mahçup etmeyecekler. Tis bittiğinde herkese mutlu olacak … allah büyük…

    Cevapla
  42. Tgs ne olacak peki… bizlerde sizlerle koşturup elimizden geleni yapıyoruz . Gece gündüz sıcak sooğuk demeden çalışıyoruz… bizleri unutmayın:(((

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    Fazıl Çiftçi bey bulunduğu konuma gelirken hangi büyük başarıyı sağlayarak gelmiştir ? Bulunduğu konumda harikalar yaratacağını kim düşünmüş te onu bu mevkiye getirmiştir ? Aile şirketi gibi bu şekilde teknisyenleri aşağılayabilecek cesareti nereden almaktadır ? Bu şirkette çalışan yaklaşık 8 bin kişinin evine gidecek alınteriyle kazanılan paranın, evli olan arkadaşların çocuklarına alacakları hediyelerin vs. hakkına giren Fazıl Çiftçi yarın %50 yi kabul dahi etse bu şirkette ortak bir gaye için çalışan her yaş ve meslek grubundan insanlar Fazıl Çiftçi’ye ne saygı duyarlar ne onun liyakatine inanırlar. Fazıl Çiftçi gibi yarın başka biri gelir çok ciddiye alınacak bir kişi değil, önemli ve kutsal olan alınteridir. Fazıl gelir Fazıl gider. Kaç zaman verilirse verilsin böyle zamanlarda hakkını arayanlar, omurgalı duruş sergileyenler gönül rahatlığıyla başını yastığına koyacak. Emeğimize sağlık

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Teknisyenlerin öncelikle itibarını kazanması gerekir. Icimizdeki karaktersiz kişiler ve dalkavutlukluk yapanlar olduğu sürece teknisyenler eskiden gördükleri degeri bundan sonra göremeyecekler. O yüzden suan asgari ücretliye göre maaşı iyi denilmesi, %9,17 neye yetmiyor demeleri çok normal. Ne de olsa sonuçta işçi gözüyle bakılıyor hangi kurumda bir işçi bu ücretleri alıyor diye bakıyor bazıları (havacılıktan bi haberi olan bazıları ). Teknisyenlerin önce itibarını kazanması gerekiyor sonra kazanilmis haklarıni koruması gerekiyor.

    Cevapla
  45. Teknik destek personeli alımları ne zaman…

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    Hbb ao ya geçsin gerisi teferruat…..

    Cevapla
    • İşte bu yüzden birlik olamıyoruz :( herkes kendisini düşünüyor

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Bunun bosandigi kocasi galiba teknisyen kendi de hostes sanirim bisey yazmis sonra kendine cevap vermis. Iyi ki kod var yanda da ayni kisi oldugunu goruyoruz.

        Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Simülatör teknisyenleri ne kadar alıyorlar

    Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Şirket yönetimi Easa lisansı ve shgm lisansını ayrı tutmalı. İngilizce sınavından kalanlar nasıl oluyor modül sınavlarını veriyorlar.. akşama kadar bir iş yapmayanlar sorumluluk alıyoruz diyorlar.. offfff offff

    Cevapla
  49. Fazıl Çiftçi hayatında eline tornavida mı almış, yönetici bozuntusu!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu üslupla haklıyken haksız yere düşüyoruz…. sen teknisyen olamazsın provakatörsün

      Cevapla
  50. Teknisyen bizzat işin en kirli haliyle haşır neşir olan herşeyi sineye çekip kabul ve absorbe eden ve de düzelten tek bireydir.Yönetici olmak ise çalışanlarının temel sorunlarını dinleyerek onların motivasyonuna katkıda bulunmayı gerektirir.Bunların haricinde Yönetici yönettiği takımdan haberdar değil başka işlerle meşgul ve umursamaz fakat ilk sorunda çalışanına katı bir veya alaycı bir tavır sergiliyorsa aslında birçok konu hakkında detaya sahip olmadığını bunun yerine saldırgan veya alaycı bir tavırla en azından sesli bir serzeniş ile Şunu şunu görmüyormusunuz gibi şartları daha kötü olan bir iş ile kıyasla ne halde onlar ne yapsın durumunu kullanabilir ki gayet normal çünkü birşeylerden haberi yok haberi olduğu tek şey piyasanın üzerinde bir fiyatta çalışılıyor haberi ile çalışanın isteği ile birlikte onu egale etmektir sıkıntı olmadığını beyan ederek kendini rahatlatmak isteyişidir.Buraya kadar tam bir yönetici vasfı piyasada bu ağzı gerektirebilir fakat Nezaket en başta gelen kurallardandır nasıl ki arkadaşınız olmayan birine bu tavırlarla cevap veriliyor olması kişiyi tahrik edebilir olmayacak sonuçlara neden olabilir.Sayın yönetici sakin olun nezaketli olun yanınıza gerekirse çok yakın yönetici arkadaşlarınızı almayın yalnız bulunun ve çalışanların söylemlerinden tehdit vs. gibi çıkarımlarda, tehdit veya örneklerde bulunmayın ortamı bilmiyorsanız ortamı tanıyın ne iş yapıldığını bilmiyorsanız ne iş yapıldığını sorun ortamı soğutmayın zor durumlarda bile hafifçe gülümseyerek karşınıza aldığınız kişilere hitap edin.Yapmayacaksanız bile niçin neden yapmadığını tek düşüncelerle ifade edin tartışma yaratacak sizi ve karşı tarafı üzecek hareketlerde bulunmayın Teşekkürler.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      En tepedeki yöneticilerin nezaketi ve tavrı belli iken bizim yöneticilerimizin tavrının farklı olması beklenemez. Olması gerekeni çok güzel bir şekilde ifade etmişsiniz ama Türkiye’nin gerçekleri ile de yüzleşmemiz gerekiyor artık. Sokak ağzı ile konuşan, karşısındakini insan yerine koymayan, aşağılayan yöneticilerimiz var. Birlik olamadığımız sürece üzülerek de olsa bunu hak ettiğimizi düşünüyorum…

      Cevapla
    • Bu şirkette sadece yönetim kadrosu mu para kazanacak torpille atanan müdürler kulaklariniz cinlamiyormu pes doğrusu ne yuzsuzluk …

      Cevapla
    • Fazıl bey.belli rahatsız olup aşağıya inmiş sen nezaman insanların halini hatirini sormak için indik ki gitmek isteyen gitsin diyorsun neden asagidaşın ki .galiba şirkette babanizin…

      Cevapla
  51. 6 yıl önce

    Domates domates DOMATES Mevzu bu

    Cevapla
  52. 6 yıl önce

    Öncelikle hesap uzmanı olan fazıl çiftçi yi en büyük “hesap uzmanı” olan Allah a havale ediyorum.Sonrasında da teknisyenler böyle koyun olursa;thy yi çiftliği sanan fazıl çiftçi gider fazıl çoban gelir.Bu tis artık zam olayından daha fazla anlam içeriyor.Teknisyenlerin onur savaşı oldu.Onurunuz için savaşmayacak mısınız?

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Teknikte çalisan arkadaslarima sesleniyorum.Kendinizden fedakarlik rtmeyin artik.Bu sirketin menfaatlerini dusunmeyin artii.Sadece isinizi yapin.Olmasi gerekeni yapin.Eldiveniniz mi kirlendi ,yirtildi acimayin.Aman az bi yere bostik yapicam bir kutuyu heba etmiyeyim yaziktir demeyin .Edin.Mek mi lazim alkol mu lazim.Çekin yeni kutusunu.İsiniz bitince atmaniz gerekir,atin.Brake unit sicak mi ,bekleyin ya sogusun.Ucagin seferi var diye caninizi feda etmeyin.Lastigin normalde degismesi gerekiyordur ama oyle gitse bisey olmayacagini biliyorsunuzdur.Acimayin.Degistirin.Bosverin ucak rotar yesin.b/u sicak daha dediginizde size kizan ,sizin hayatinizi riske atmaya calisan yonticinizi sikayet edin.Bu sirket sizin saatinizden para kazabiyor.Gunde minimum 5 saat acmaniz lazim.Ustunu acmayin.Bosverin ya.Sizi dusunmeyini siz dusunmeyin.Bizlerin yapabilecegi cok sey var.Ama kafamizi kullanmiyoruz.Sirket size %8 teklif etmisken utabmadan mesaiye cagiran ,adam yok gelirmisin diyen yoneticinize hayir deyin.Haddiniz olmayin isi yapmayin.Sirf isler hizlansin diye ehliyetiniz yokken arac kullanmayin.FEDAKARLİK ETMEYİN, APTALLİK ETMEYİN.biraz mantikli dusunun sadece.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadaşım hakkını isteme yolu olarak israf etmeyi mi seçtin. Sen şirkete zarar ettirirsen senin maaşın düşer, tepedekilerin değişmez. Hoş derdin yöneticilerden intikam almak mı? Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça. Açıkça, mertçe, her daim sadece hakkın olanı bütün haklılığınla iste teknisyen kardeşim. Bu tarz adamların fikirlerine itibar etmeyin. Sefa abiyi örnek alın

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      xxxxxxxx gibi xxxxxxxxxxxxx gibi “şefim müdürüm tamam şefim hemen müdürüm, hallederiz müdürüm, boşver amm’i şefim ben biliyorum şefim, toola gerek yok başkanım, ağzımla bile sökerim, transferi elimle kovayla bile yaparım müdürüüüüüm” diyen, ” işi teknisyenler yapıp da müdürüne şefine sanki inip uçağa kendi yapmış gibi anlatan adamlar oldukca o fedakarlık yalan olur, tehditlerle depoya takımhaneye sürmeyle tehditlerle yaptırırlar o işleri.

      Cevapla
  54. 6 yıl önce

    Sizin benim görmediği mi allah teâlâ görüyor el vicdan..hak edene verin derim..

    Cevapla
  55. 6 yıl önce

    Ne domatesi ne patatesi ya. Adamlarla 2 dakkalık konuşma hakkını domatesten yana mı kullandın. Adamda lafını koymuş ortaya susturmuş işte. Memnun değiliz deseydiniz. Şirketimizi çok seviyorduk ama bizimle çok oynuyolar deseydiniz. Son 10 senedir kalite yerlere düştü, çalışanlara haddinden fazla iş yaptırılıyor kimse işini hadi hadiden düzgün yapamıyor sürekli bir mobing var deseydiniz. İnsanlar mesaiye bırakılmasın diye vardiyaları değiştiriliyor deseydiniz. 2012 furyasında tüm kaliteli teknisyenler kaçtı ortam kaçamayana kaldı deseydiniz. Thy nin çalışan için de bir numara olması lazım ama nedense piyasadaki en kötü yönetilen şirket deseydiniz. İnsan yerine konmuyoruz hostes bizden daha değerli tutuluyor. Bu lisans gerektiren bir iş. Tecrübe bilgi akıl gerektiren bir iş. Ama gördüğümüz muamele işçi statüsünde deseydiniz. Şirket bariz şekilde bu mobing bu üslupsuz davranışlar yüzünden sürekli kaybediyor hem maddi hem manevi deseydiniz. Ne domatesi.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Toplantıya girmediğin belli, bunların hepsi karşında bir yönetici olduğu için üslübuyla söylendi, ancak yöneticiler bunların hepsine kaçamak cevaplar verdi. Bu yorumdaki ve genel sıkıntı ise cehalet, bir cahil o kadar konuşma içinde domatesi patatesi arabayı duyuyor, ve bunu sanki teknisyenin isteğiymiş gibi dışarda anlatıyor, diğer cahillerde buna inanıyor. Sen git orda bulunup yöneticiler gelince senin burda klavye delikanlılığı yaptığın sözleri bizzat yöneticilere söyleyen gerçek teknisyenleri bul, en azından yalan yanlış bilgilenmezsin!

      Cevapla
  56. 6 yıl önce

    Teknik çalışanları olarak bizim yapacagimiz tek hareket var. Fazıl çiftçiyi Cimer’e şikayette bulunalım. Cumhurbaşkanımıza yazalım ki durumu izah edelim. Tehditlere ve abuk subuk konuşmaları ne varsa bilgilendirelim. Anlaşmazlık yüzünden greve gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu bilsin. Ben Cimer’e yazdım. Fazıl korkusundan ne yapacağını bilir.

    Cevapla
    • Cumhurbaskanimizi en cok benim sevmem

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      ya arkadaş bu Cimer e yazalım diyenlerde 1 gram zeka yok yemin ediyorum yok, kimin adamını kime şikayet ediyorsun, yahu sen kimsin de cimer senin bu çocuksu şikayetini dinlesin, öretmeniiim fazıl kalemimi çaydı veymiyooooo” de daha iyi.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Fazil ciftci kimin adami be cuheylan tabiki senin reisinnin adami gene ayni tarafta onlar

      Cevapla
  57. 6 yıl önce

    Fazıl çiftçinin maaşı ne kadar bilen var mı? Kaç lira kira veriyor kaç para markete harcıyor sigarası var mı alkolü varmı ya da onun Arabası yoksa alalım.. paramiz akıyor Fazıl bey. müthiş para var bizde. Talebiniz varsa teknisyen olarak biz toplayalim sana. Ha bu arada domates alabiliriz ilave olarak

    Cevapla
  58. 6 yıl önce

    Herkes fazla yükleniyor elbet suçlu ama en büyük suçu Çelik İse atmamız lazım. Çelik iş nerdesiniz ya. Sesiniz solugunuz çıkmıyor bilgilendirme yok çalışmalar yok ziyaretler yok. Hayırdır Çelik iş kimin adamisin. Fazıl bey tehdit ediyor Çelik iş uyuyor.

    Cevapla
  59. 6 yıl önce

    Adam senle asgari maaşlı çalışanı bir tutuyo sen patates isterim ben diyorsun. Onu diceğine yüzde 90 ımız üniversite mezunu kendini yetiştirmiş personel. Hepimiz ingilizce biliyor dünya görmüş insanlarız. Yaptığımız iş uzmanlık deneyim bilgi beceri gerektiren ve uluslararası geçerliliği gerektiren bir iş. 5 sene de anca yetişiyor bir yetkili teknisyen. Bizimle işçileri kıyaslamayın de bak nasıl susuyor adam.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Toplantıda olsaydın kulaktan dolma bilgiyle bu sözü söylemezdin, patates isteyen olmadı patates fiyatı reel enflasyon örneklemesi için kullanıldı, tabi işine gelmeyen yönetici bunu çarpıtırken, teknisyen demeye utandığım bazılarıda o kadar söz içinde birtek patatesi duyup taşımışlar, içimizde patatesler varken dışarıyla uğraşmaya gerek yok. Her duyduğun şeye balıklama atlama, bir düşün!

      Cevapla
  60. 6 yıl önce

    Çelik iş den bir cacık olmaz. Çelik iş günlerdir yok. Bilgilendirme bile zahmetinden bulunmayan ahmak sendika var. Yazik

    Cevapla
  61. 6 yıl önce

    İlker bey bu işi bitirir bu teknik yönetimden bı cacık olmaz. ( Hüseyin saglan hariç)

    Cevapla
  62. 6 yıl önce

    Çelik iş tek kelime konuşmuyor bilgilendirme yapmıyor grev açıklaması yok. İşveren de doğal olarak buradan cesaret alıyor. Çelik iş bizim arkamızda diyor resmen işyeri. İşçinin yanında yer almayan Çelik iş yazıklar olsun

    Cevapla
  63. 6 yıl önce

    Çelik iş kendini ele vermistir. İşverenin yanında saf tutuyor resmen. Fazıl kaç gündür tehdit ediyor hangarlara dolaşıyor çelik işten tek çıt yok. Ulan niye varsınız Çelik iş. Ne zaman yanımızda olacaksın. Yumuşak yumuşak bildiri yayınladı zaten kendini orda belli ettin çelik iş..

    Cevapla
  64. 6 yıl önce

    Herkese tavsiyem sendika değiştirmesidir. Bu çelik işten bize hayır gelmez. Bizi savunacak sendikamızı belirleyelim. Bu böyle olmaz. Çelik is’ in işveren tarafinda olduğunu açıkça belli etti. Yemin ediyorum deli olacağım ya . Tek çıt yok ya

    Cevapla
  65. 6 yıl önce

    Grev mrev kararı alsanız bile Çelik iş bizi satar. Bunun örnekleri çok. İnternette okumuştum. Aynen öle bir olay olacak. Tüm teknik çalışanları eğer istediğimiz gibi olmazsa çelik işi falan dinleneyim. Kendi kendimize yapalım işi yavaslatalim. Sadece iş yavaşlatarak bu yola görebiliriz.

    Cevapla
    • 8 yıldır profesyonel trolcuyum böyle trol görmedlm.ao ozel mi yetistirdi seni. İnternette okumusmus

      Cevapla
  66. 6 yıl önce

    Çelik iş lagvedilsin. Çelik iş resmen bizi bitirecek. Bu sendika bırakılmalıdır artık.

    Cevapla
  67. 6 yıl önce

    Birleşik Metal sendikası (Disk) olsaydı böyle olur muydu tabi ki olmazdı. Çelik işten daha fazla katkı verirdi. Keşke o gün onları secseydik bu durum böle olmazdı. Fazıl hangarlara dolaşarak kapı kapı dolasmazdi. Tehdit etmezdi.

    Cevapla
  68. 6 yıl önce

    Merhaba Sefa Bey, yeşil avatarlı kişinin yazdığı son 10 yorumu silebilir misiniz? Ortamı provoke etmeye gelmiş belli ki, ancak avatarının aynı olacağının farkında değil. Belli ki FÇ bu gece uyumamış. Yazık!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Siz Fazıl beye ya da Çelik ise mı çalışıyorsunuz o yazılarda proveke olacak ne yazı var. Çelik iş işini doğru mu yapıyor diyorsunuz. Fazıl bey doğru mu yapıyor yani. Siz ya gelişmeleri bilmiyorsunuz ya da yoneticisiniz işinize gelmedi

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Fıstık yeşili avatardan bahsediyoruz kardeşim. Aynı saftayız biz. Tgs alımdan girmiş, hat bakım a.o’ya geçsinden çıkmış adam. Belli ki FÇ kendisi yazmış bu yorumları. Çelik-İş konusunda %100 haklısınız. 2015 yılında bütün personelin Çelik-İş’e üye olması şirket tarafından istenen durumdu.

        Cevapla
  69. 6 yıl önce

    Sayın cumhurbaşkanımız sayesinde cebini dolduranlar gün gelicek cehennem ateşinde yanicaklar gün gelicek yanlarında kimsecikler olmuycak hirsizlar

    Cevapla
  70. 6 yıl önce

    Gelen geçen Fazıl Çiftçi’ye saldırmış. Arkadaş koca şirkette bir suçlu o mu? Neden o Ahmet Karaman’ın ismi dahi ağıza alınmıyor? Neden Yönetim Kurulu üyeleri bu işin dışında tutuluyor? Ayıp ya. Önce Ahmet Karaman çıkıp hesap vermeli niye ortaklıklarda yok? Ne işle meşgul kendisi? Kusura bakmasın da göbek büyütmekle olmuyor bu işler. Bu nasıl bir şirket… Şirketin kesinlikle tamamıyla özelleştirilmesi gerekiyor. Gelen yiyor geçen yiyor.

    Cevapla
  71. 6 yıl önce

    Bir torba kömürle bir paket makarna yeter…

    Cevapla
  72. 6 yıl önce

    Domates domates DOMATES olay budur işte teknikte son durum

    Cevapla
  73. 6 yıl önce

    Arz talep meselesi THY Tekel olmuş durumda Teknisyen dışarıda hava iyi şartlarda iş bulamadığı sürece ne verirlerse onu alırsın….

    Cevapla
  74. 6 yıl önce

    Sayın Sefa abi dün yaşanan saw dar gövde çay ocağındaki bu rezalet olaydan sonra ne yapılabilir ? hesap uzmanı dedikleri kişinin sadece paradan başka birşey bilmemesi ne kadar üzücü.Bir genel müdür yardımcısı düşünün utanmadan sıkılmadan domates muhabbetini yapacak kadar alçalan. Millet geçim derdinde siz yeni araba alma derdindesiniz diyen. Kusura bakma fazıl bey o insan isterse yeni araba alacak ev alacak sen bu çalışanları asgari ücretliyle bir göreceksin sonra krallar gibi yaşayacaksın. Teknisyen kendi sağlığından verecek ama prim almaya gelince siz çift maaş 3 maaş alacaksınız. Senin o değersiz kıldığın insanlar milyon dolarlar kazandırıyor bu şirkete bıktık sizin bu oto sanayiyle bu işi aynı görmenizden. Hiç utanmadan sıkılmadan insanları fotoğraflayan sayın uçak bakım başkanı Erdem beye ne demeli. Sizin hiç mi gururunuz yok. Fotoğraflamada ki amaç nedir neden bu yalakalanma neden bu koltuk sevdası zaten o koltuğa hakkınızla gelmiş olsanız bunu yapmak için onurunuzu gururunuzu satmazsınız.Hangarı gezerken yüzünüze gülen birine neden gülüyorsun ben uçak bakım başkanıyım diyen birindende zaten fazla birşey beklenmekte yanlış olurdu.Sen başkana güldün seni tipe göndermeceğim diyen ve daha önce nerden geldiğini çok çabuk unutan müdür Erol beyden de insanlar bıkmış durumdadır.Bu yalaka koltuk sevdası bitmediği sürece ve uçak bakımı yapılan bir yerde memurun teknisyenden her zaman üstün olduğu tek uçak bakım şirketi olan teknik a.ş.de bu olaylar düzelmedi sürece ne desek malesef boştur. Evet sefa abi sen neler söylersin bu yazdıklarıma sizin zamanlarınızda da teknisyen bu kadar aşağalanırmıydı? Olayın biraz dışına çıkmış olabilirim fakat teknik .a.ş. de genel müdür yardımcısından aşağıdaki müdürüne kadar teknisyen camiasının gördüğü değerden bahsetmek istedim ve buda doğal olarak verilen zam oranına yansıyor

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Eğitimi biz alalım işi biz yapalım kararı biz verelim sorumluluğu biz alalım Allah korusun bir kaza kırımda hapse biz gidelim yönetici de ben kar yaptım ben kar yaptım toplantılar bişeyler. Bu şirkette gereğinden fazla yönetici var ve havacılığı bilmeyen yönetici var. Biz çalışanlara da hayvan muamelesi yapıyorlar bu yüzden.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bütün sürecin özetini yapmışlar daha fazla yoruma gerek yok…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İnsanlık yok kardeş. Aynen katılıyorum sana

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ülkede yaşanan genel kokuşmuşluğun Thy’na yansıması oldukça doğal bir durum.Ülkede hangi kuruma liyakate göre atama yapılıyor ki? Belli bir kesime yakınsanız önünüzde kimse duramıyor.Hal böyle olunca bakkal emanet etmeyeceğiniz adamlar koca koca kurumların genel müdürleri , başkanları, başkan yardımcıları oluyor.

      Cevapla
  75. 6 yıl önce

    Çelik iş hiç böyle bir açıklama yaptı mı THY teknik AS ‘ye ..
    Okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.
    Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MESS grup sözleşmelerinde geri adım atmayacaklarını söyledi.
    Sözleşme sürecine ilişkin açıklama yapan Değirmenci, “Her gün bir işverenimiz çıkıp, rekor büyümelerden, devasa kârlardan bahsediyor. Demek ki metal işçisi, işverenine kazandırıyor. Buna rağmen, işveren işçinin alacağı ücrete göz dikiyor. Hal böyle iken, kimse bizden, elimiz kolumuz bağlı, ses çıkarmadan, bizlere sunulan zamları kabul edip, bu ücretlere boyun eğmemizi beklemesin” dedi.
    Şimdi buna benzer açıklamayı neden Çelik iş den görmüyoruz. Fazıl sahaya iniyor %9 dan bahsediyor .. ey Çelik iş siz neden susuyorsunuz.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Cacık olmaz tabii ki; Yavuz Güver gibi birini havacılık şb. başkanı yaparlarsa hiç bir cacık olmaz elbette, bütün gün eli burnunda gezer, zamanında da Yunanlılarla Easa lisansı için ortak olan ve gençlerin parasını hiç eden birinden ne beklersin ki, bide pişkin pişkin 1-2 atölye gezip arkamızdamısınız demiyormu hasta oluyorum valla, yiye yiye doymadın mı be kardeşim, fakat unutma şimdi olmasa bile elbet günün birinde senden olmazasa bile sevdiklerinden çıkar bunun acısı..

      Cevapla
  76. 6 yıl önce

    Genel Müdür Yardımcılarımız Gördükleri Dünya
    Birisi soru olarak dolar arttı, herşey arttı maaşlar aynı diyince sağolsun Fazıl Beyimiz Dolar ne artması arkadaşlar 7 lira idi bakın 6 ya düştü…(Eee haklıadam düştü dolar) .
    Birisi soru olarak Kaptanlar neden bu kadar zam oldu diyince sağolsun Fazıl Beyimiz biz Kaptanları başka şirkete kaçmasını engellemek için yaptık, Eee biz ?? (Biz ölelim.)
    Birisi soru olarak Kaptanlar çok fazla zam oldu diyince sağolsun Hüseyin Beyimiz Valla bende 30 yıldır bu şirketteyim, Genel müdür yardımcısıyım bende Kaptan kadar maaş alamıyorum. ( Koskoca G. Müdür yardımcısı bile böyle alıyormuş bizim ne haddimize zam)
    Birisi soru olarak ( laf arasında) en ucuz arabalar 130bin – 150 bin lira diyince sağolsun Hüseyin Beyimiz bende zaten ilk arabamı 40 yaşında aldım
    ( Yaşımız genç alırız daha)
    Birisi soru olarak Ülkede Ekonomik Kriz var diyince sağolsun Fazıl Beyimiz Ne ekonomik krizi arkadaşlar Allah aşkına ? ( Error Burst…)
    Beyler adamlar haklı boşuna zam felan istemeyin valla bu adamlar maaşlarda indirime gidecek çok maaş alıyoruz çoook ^^

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Soru olarak ülkedeki ekonomik durumu mu sordunuz yani. Ne bekliyodunuz aaa wv polo 100bin tl olmuş biz de teknisyenlere o kadar zam yapalım demelerinimi. Bu şekilde yanaşacağınıza Pegasus tekniğe %76 Onur air tekniğe %20 + %25 anlaştığını örnek gösterseydiniz. Çoğu şirket euro dolarla teknisyene ödeme yapıyo bizim maaşımızı 2 ye katlıyo deseydiniz. Antalyada B1 ler 20bin tlnin aşağısını almıyor deseydiniz. O zaman susarlardı. Ya da o meşhur gidebilen gitsin lafını yüz yüze söylerdi de biz de ona göre davranırdık.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sanki olacak o kadar skeci.Tekniğin bu haline gülsem mi ağlasam mı?Gerçi kendi eden bulur teknisyenler ne zaman omurga sahibi olur o zaman teknikte işler değişir

      Cevapla
  77. 6 yıl önce

    Bu is daha da uzayacak, aylari bulacak greve gidilecek grevde elle tutulur bir sonuc olmayacak.. bu yeni havaalani meselesinde zam vermedikleri teknisyenler cok cok cok insiyatif almalari istenecek ancak olmayacak… Onumuzdeki sene de bu sene gibi verimli geverse sirketler alim yaomaya baslar ve elerindekileri kacirirlar. Celik is bu 60 gunluk surecten sora konuyu mahkemeye tasir hani reklam mailleri gekiyor ya surda burda dava actik 3 ay sora dava yanitlandi diye ona kalir bj is.. amac sadece oyalamak yatiracagi parayi elinde tutup kar etmeye ya da yeni bavalimanina sakliyor. Ya da birilernin kesesine giriyor.. Maaslara zam yapmamaktansa servis guzergahlarini bi gozden gecirin ulastirma baskani muduru ne yapiyor koltuk kellede her sabah uykuya dalan soforlerle gidiyoruz boa duraklardan geciyoruz ve bu bos duraklardan gecen arabalarla baska arabalari birlestirip yollari uzatin iyice verimsiz olsun millet. Egitim koordinasyon sefligindeki aaaa mail atmayi unutmusum diye (yetkisinden 2 ay uzamis) kisilere el at… Kalite mulakatinda has been reset. Yazinca aaaa olmaz reseted dogrusu diye ingilizcesiyle boburlenen halbuki ingilizcede boyle bir sey olmadigini anlamayan burnu kalkik kisilere el at.. ojt odasindaki guncel amm den tasklardan uzak bihaber olan kisilere el at… Hersey kotu moral motivasyon sifir… Ama bunlar sms e girmiyor degil mi ucua guvenligini etkilemiyor… O zaman komple bu birimleri kaldir… Muhurunu ona buna suna veren kisiler bugun bile yaninizda durmayan sirket siz ne kadar can dostunuz da olsa o muhurleri verip ya da crs icin sicil yazip altina fason paraf attiran bizden gecti nolcaksa olur diyenler en cok sizlere gelsin.. sizden sonrakiler sizden goruyor bunlari sirketin umrunuzda degilsiniz ne aileniz ne siz… Altinizdaki genclere ornek olun biraz… Haysiyetli calisin.. Kac kisinin ekmegine giriyorsunuz.. Su zamanda bi baskasina sicilinizi muhrunuzu vermeyin bakalim operasyonda neler neler olacak.. kimse sizi suclayamaz bunun icin babanjzin sirketi degil gordugunuz gibi…

    Cevapla
  78. 6 yıl önce

    Sorun yok teknisyenler grev yapsın teknisyenler ses çıkarsın teknisyenler yöneticilerle kötü olsun nasıl olsa herşey bittikten sonra düz bi memur yine lisanslı bi teknisyenden çok alacak o yüzden hiç ses çıkarmaya gerek yok tabiki saygı duymayacaklar yine amele olarak görecekler sizin gözünüzde sanayideki işçiden ne farkı varki sanki şirket MRO degilde de memur şirketi

    Cevapla
  79. 6 yıl önce

    teknisyen kitapta yazanı uygulasın yeter! 1 seneye ne müdür kalır ne yönetici. herkes zamını alır.

    Cevapla
  80. 6 yıl önce

    Lisansli tek.maaslari 5000-12000usd arasinda arap ulkelerinde ,Turkiye’de fazla kendinizi zorlamayin.
    Gecin rahatiniza bakin.

    Cevapla