Sivil Havacılıkta Dijital Dönüşüm Konferansı THK Üniversitesi’nde Düzenlendi

Sivil Havacılıkta Dijital Dönüşüm Konferansı THK Üniversitesi’nde Düzenlendi

Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta sivil havacılıkta dijital dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Öğrencilerle Buluştu

Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen konferansta öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa yoğun katılım sağlandı.

Dijital Dönüşüm Çalışmaları Anlatıldı

Konferansta “Sivil Havacılıkta Dijital Dönüşüm” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Yüksek, sektörde yürütülen dijitalleşme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Sunumda, Kurumsal Dönüşüm Modeli (KDM) kapsamında geliştirilen dijital hizmet sistemleri, KDM-ERP ve KDM-ORG yapılanması ele alındı. Ayrıca insansız hava araçları (İHA) takip ve trafik yönetim sistemleri ile OCS/MANIA uygulamalarına ilişkin detaylar paylaşıldı.

“Hız, Şeffaflık ve Etkinlik Artıyor”

Dijitalleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yüksek, hayata geçirilen uygulamaların sivil havacılıkta hız, şeffaflık ve etkinliği artırmayı hedeflediğini ifade etti. Türkiye’nin bu alandaki vizyonuna da değinen Yüksek, yürütülen projelerin sektöre katkı sağladığını belirtti.

Program İnteraktif Şekilde Tamamlandı

Program, öğrencilerin sorularıyla interaktif bir şekilde devam etti. Yüksek, öğrencilerin havacılık sektörüne olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Konferans, günün anısına Prof. Dr. Kemal Yüksek’e katılım plaketi takdim edilmesiyle sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir