featured

Senegal Havayolları ve THY İle İş Birliği Yapacak

Devlet Başkanı Macky Sall, Senegal Havayolları ve Türk Havayolları’nın iş birliği konusuyla ilgili olarak “Sayın Erdoğan ile görüşmemizde ‘Senegal Havayolları, THY ile beraber çalışabilir mi’ konusunu gündeme getirmiştim. Bu konuya kendisi de olumlu baktı.
Senegal Havayolları’nı kurtarmak çok zor olduğu için yeni bir şirket kurulmasına karar verildi ve bu yeni şirkete THY’nin katılımı memnuniyetle karşılandı. Her halükarda şubat ayında havayolu şirketi kurulacak.
Türk firmalar tarafından Ağustos 2016’da bitirilecek yeni havaalanımız da var. Yeni bir havayolu şirketimiz de var ve doğal olarak stratejik bir partnerin arayışındayız. Top artık THY’de” diye konuştu.
Sall, Türkiye’nin tecrübesinin Afrika için önemli olduğunu vurgulayarak, “Türk firmalarına çağrıda bulunuyorum. Afrika’da her şeyin yapılması gerek. Afrika 30 milyon kilometrekarelik bir kıta. 1 milyar insan yaşıyor. 400 milyonu orta sınıfta bulunuyor. Ekonomik ve demografik büyümesine bakıldığında çok fazla fırsat olduğunu görebiliyoruz. Türkleri altyapı, inşaat, enerji gibi alanlarda yatırım yapmaya bekliyoruz. Şu an Afrika hızlı bir kalkınma aşamasında, biz de iş birliği yapmak için Türklerin tecrübesine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir