featured

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’den yeni müjde sinyali

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında Milli Savunma Projelerini anlattı. Demir yeni bir müjdenin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Savunma sanayi projeleri önemli, projenin yürütücü tarafı biziz. Sözleşmelerin içinde alt şirketlerinin bulunmasını, ürünlerin yerlileştirilmesi ile ilgili belli bir politikanın olması gerekiyor.

2002’DE 5.5 MİLYAR DOLAR OLAN PROJE 75 MİLYAR DOLARA ÇIKTI. BU TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK BİR KATKI SAĞLIYOR MU?

İhracat için önemli bir katkı sağlanıyor. Artış hızımız önümüzdeki yıllarda başka bir boyuta taşınacak. Platformumuz daha fazla tanınır olmaya başladı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK HAKKINDA

Uçağın bütün sistemleri üzerine monte edilmiş durumda. Hangardan çıktığında çeşitli sistemlerin çalışması ve oralardan sürekli veri alınması gibi bir süreç, iniş takımlarının test edilmesi, diğer elektronik sistemlerin uyumu, iklim şartlarında çalıştırılmaları gibi bir dizi test sürecinin başlangıcı anlamına geliyor.

GÖKBEY genel maksat helikopteri gibi olacak. Seri üretime başlamış bir helikopter. Önümüzdeki yıl 4-5 tane üretmeyi düşünüyoruz.

YAKIN ZAMANDA BİZİ ŞAŞIRTACAK BİR HABER OLACAK MI?

Yeni yıla müjde ile gireceğiz. Akşama kadar beklesinler. Hava savunma sisteminde bir aşamaya daha geldik. Bu akşam duyuracağız.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 1 sene önce

    Yılbaşından sonra 2 milyar dolar gelecek diye seviniyoruz ama proje 75 milyar dolar?

    Cevapla
    • 1 sene önce

      Telefonu akilli diye kendinide akilli sanan akil fukarasi ,projeye yatirilan parayi bir yilda hangi sirket cikarabiliyor , vallahi sizleri böyle kudururken görmek bizleri çok mutlu ediyor

      Cevapla