featured

SARHOŞ PİLOT UÇAKTAN İNDİRİLDİ

Endonezyalı pilot 154 yolcusu olan uçağı kullanacakken durduruldu. Low cost carrier olarak hizmet veren Citilink Havayolları’na ait uçağın sarhoş olduğu iddia edilen pilotu, görevden uzaklaştırıldıktan sonra uçuşları askıya alındı.
Pilotunun havaalanı güvenliğini aşmaya çalıştığı CCTV çekimleri ile ortaya çıktı. Çarşamba sabahı Juanda Uluslararası Havalimanı’nda çekilen video, sarhoş olduğu yönündeki spekülasyonları arttırdı.
Citylink Havayolları Genel Sekreteri Albert Burhan Perşembe akşamı yapılan açıklamada, durumun çok ciddi olduğunu bildirdi.
Rapor edilen pilot Capt. Tekad Purna’nın görüntülerinde; adamın x-ray’den geçmek için eşyalarını yere indirmeye çalışırken sallandığı, güneş gözlüğünü düşürdüğü, personelin ona yardım ettiği ve pilotun sarhoş olduğu tespit edildi.
Kalkışa hazırlanan uçaktaki 154 yolcu anons yapamayan pilotta bir anormallik olduğunu anlayınca, durum polise bildirildi. Polis uçağa gelerek pilotu kokpitten çıkardı. Uçak 1 saat rötara girdi.
Citilink, pilotun uyuşturucu ve alkol testlerinin negatif çıktığını belirtmesine rağmen, pilot uçamıyor. Tam teşekküllü bir tıbbi teste tabi tutulacak. Havayolu yolculardan özür diledi.
https://youtu.be/OLb1_1akBh0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir