featured

Rus yolcu uçağı MC-21 için Rusya’da ilk kompozit kanat üretildi

Rus kompozit malzemelerden üretilen ilk MC-21-300 kanadı, Irkutsk Havacılık Fabrikası montaj hattına teslim edildi.

17,5 metre uzunluğundaki kanat paneli, Moskova Devlet Üniversitesi ve Rosatom tarafından geliştirilen bir yerli elyaf kullanılarak Rus şirketi JSC AeroComposite tarafından yapıldı.

Irkut yaptığı açıklamada, “İnfüzyon teknolojisine dayalı büyük ölçekli kanat kutusu panelleri üretmek için kullanılan teknoloji AeroComposite tarafından geliştirildi ve Rusya’da patenti alındı” dedi. “Güçlü ve hafif kompozit malzemelerin kullanılması, yüksek en-boy oranlı kanadın geliştirilmesine ve uçak aerodinamik performansının iyileştirilmesine ve aynı zamanda gövde çapının artmasına neden oldu”

ABD Hexcel’den gelen parçaların teslimi sonrasında Rusya, kendi kompozit malzemelerini geliştirmek zorunda kaldı ve Japon Toray Industries, tatsız diplomatik gelişmeler nedeniyle terk edildi.

Parçanın yakında ilk MC-21-300’e monte edilmesi ve müşterisi Rus bayraklı havayolu Aeroflot’a teslim edilmesi gerekiyor. Rusya Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov’a göre teslimatların 2021 sonunda başlaması planlanıyor.

MC-21, değerli bir pazar segmenti olan 132 ila 211 yolcu taşıma kapasitesine sahip orta mesafeli bir uçaktır. Rusya’daki Tu-154 ve Tu-204’ün yerini alacak ve en çok satan iki Boeing 737 ve Airbus A320 ile rekabet edecek.

Şubat 2021’de, MC-21 uçağına güç vermesi planlanan Aviadvigatel PD-14 turbofan motoru, ICAO emisyon standartlarına uygun bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    atıp tutmayı seven ASILI TURKLERE DIYELIM

    Cevapla