featured

Rus kargo uçaklarının fabrikasında patlama 1 ölü 4 yaralı

Ulyanovsk’taki Aviastar fabrikasında meydana gelen kazada bir kişi öldü, dört kişi yaralandı

United Aircraft Corporation (UAC) tarafından yapılan açıklamada, Ulyanovsk’taki Aviastar fabrikasında meydana gelen trajik olayda bir kişi öldü, dört kişi de yaralandı.

“Aviastar fabrikasında üretimdeki bir uçağın gövde bölmesinin test edilmesi sırasında trajik bir olay meydana geldi. İşletmenin birkaç çalışanı yaralandı, biri öldü yaralanan dörk çalışana acil müdehale edildi. Acil durum hizmetleri olay yerinde çalışıyor. Kazanın nedenleri tespit edilmeye çalışılıyor”  denildi.

Açıklamada kazanın IL-76MD-90A uçağının gövdesinin testleri sırasında meydana geldiğini belirtti.

Montajın bir aşamasında, gövde, bölmelerin içine aşırı basınç pompalanarak sızdırmazlık açısından test ediliyor. Bu testler sırasında trajik bir kaza meydana geldi

“Aviastar, ana şirketi IL PJSC olan UAC’nin nakliye havacılığı bölümünün bir parçası. Tesis, IL-76M-90A nakliye uçağının (IL-76’nın ikinci nesli) üretimi, IL-78M-90A yakıt ikmal tankerinin geliştirilmesi ve AN-124 Ruslan uçağının bakımı konularında uzmanlaşmış bir şirket.

Ayrıca fabrika, Tu-204 ailesinin yolcu ve kargo uçaklarını üretmekte, uçakların bakımlarını sağlamakta, Sukhoi Superjet 100 uçak ailesinin iç mekan montajlarını yapmakta ve sistemlerini geliştirmekte.

“Aviastar ayrıca MS-21 yolcu uçağının üretimi için de işbirliği yapmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir