featured

Qantas, 2 Airbus A380 Business Class Koltuğu Açık Arttırmada Satıyor

Eviniz veya ofisiniz için yeni bir koltuğa mı ihtiyacınız var? Belki Qantas’da vardır. Avustralya havayolu, iki adet Airbus A380 Skybed II business class koltuğunu açık artırmayla satıyor. Ama koltuklar parayla satılmıyor. Qantas, sık uçan yolcu puanlarını kullanarak bir müzayede düzenliyor.

Qantas neredeyse tüm uluslararası uçuşlarını askıya aldığı için, havayolu sık uçan yolcularını meşgul etmek için olağanüstü bir iş çıkardı.  Qantas’ın şarap dükkanından bonus puanlarla kasalar dolusu içki satın almak, harika manzaralı uçuşlar yapmak veya müzayedeler düzenlemek olsun, havayolu en iyi müşterilerini elinde tutmak için çalışıyor.

Skybed’in iki yinelemesi var. Marc Newson’ın tasarladığı SkyBed I, 2003 yılında çok fazla tantanayla tanıtılmıştı. O zamanlar koltuk bir tasarım ikonu olarak görülüyordu. SkyBed II’nin tanıtımı, Airbus A380’in Qantas’a gelişiyle aynı zamana denk geldi . Sonra Skybed II’nin yerini süper havalı bir Business Suite aldı.

Havayolunun PR birimi , “Kendinize paha biçilmez bir Qantas hatırası bulun. Sevilen iki adet A380 business class Skybed… sizi sürekli gökyüzündeymiş gibi hissettirecek. Evinizdeki en sıcak koltuklar olacaklar” diyor.

Evinizdeki en sıcak koltuklar olmanın yanı sıra, aynı zamanda en ağırları olacaklar. Koltuklar 175 kilogram ağırlığında ve ahşap bölümü ekstra 60 kilogramda geliyor. Qantas, Avustralya’daki belirli yerlere teslimat yapacak, ancak evinizde yeterli yeriniz, geniş giriş noktalarınız ve merdivensiz erişim yoksa, lütfen teklif vermeyin diyor. Qantas ayrıca, koltuklardaki IFE ekranlarının çalışmayacağını da belirtiyor.

Kapalı uluslararası ve iç sınırlamalar, Qanatas’ı bir yıldan fazla bir süredir cezalandırıyor. Ancak havayolunun 12 milyondan fazla olan sık uçan yolcusunun çoğu puan toplamaya devam ediyor.  Bunun gibi açık artırmalar, sık uçan yolcularını meşgul tutmanın yanı sıra, biriken puan havuzunu küçültmeye de yardımcı oluyor.

Qantas’tan Olivia Worth , “Sık uçan yolcuların sınırlar açıldığında Qantas Puanlarını kullanmak istedikleri bir numaralı şey seyahat olmaya devam ederken, birçoğunun bazı puanları benzersiz, yüksek ücretli ürünlerde kullanmaya hevesli olduğunu biliyoruz. Puan Açık Artırma, üyelere özel parçalar için teklif verme şansı veriyor ve bu öğelerin puan verme çılgınlığı yaratmasını bekliyoruz” diyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 sene önce

    Güzel, özel sektörde nihayet bize de ekmek çıktı :))

    Cevapla