FlyDubai

Motoru alev alan FlyDubai uçağı yoluna devam etti

Katmandu yetkilileri, FlyDubai uçağının Pazartesi gecesi Katmandu Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’ndan kalkışından kısa bir süre sonra motorunda bir sorun olduğunu bildirdiğini ancak sorunun giderilmesiyle Dubai’ye doğru yoluna devam ettiğini açıkladı.

Nepal Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Fly Dubai’nin 576 sefer sayılı (Boeing 737-800) Katmandu-Dubai uçuşu şu anda normal ve uçuş planına göre varış noktası Dubai’ye doğru ilerliyor” denildi.

Havacılık haberlerine göre Tribhuvan Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Pratap Babu Tiwari, uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra acil durum ilan etti ve şehrin üzerinde tur atmaya başladı. Pilotlarının kontrol kulesine tüm göstergelerin normal olduğunu bildirdikten sonra varış noktasına devam edeceği bildirildi.

Havaalanı sözcüsü Gyanendra Bhul, uçağın havada “alev almasının” ardından acil iniş için hazırlandığını ve güvenli iniş için itfaiye, ambulans ve güvenlik personelinin havaalanında hazır bulunduğunu söyledi.

Havalimanı acil inişe hazırlanmak üzere kısa bir süreliğine kapatıldı ancak şu anda normal faaliyetlerine devam ediyor denildi.

©Airlinehaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir