featured

Milletvekili Havalimanında Silahını Vermedi

CHP Milletvekili Eren Erdem Atatürk Havalimanı dış hatlarda silahını vermediği gerekçesi ile dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na fezleke yollandı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Büro Amirliği İdaresi A-B girişi güvenlik kontrol noktasından geçerken üzerinde silah bulunduğu halde silahını güvenliğe teslim etmedi. Bunun üzerine Erdem’in, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi olan ”Emre aykırı davranış” suçundan 100 lira idari para cezasına çarptırılması isteniyor.
Fezlekede, Erdem’in 7 numaralı x-ray cihazı ve kapı dedektörünün bulunduğu bölgede yanındakilerle kontrolden geçmeden içeri girdiği, kendisine üzerinde silah olup olmadığının sorulduğu, Erdem’in silahı olduğunu söylediği ancak silahını vermeyeceğini beyan ettiği anlatıldı.
Milletvekili Eren Erdem’in bu davranışı ile Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi olan ”Emre aykırı davranış” suçunu işlediği ifade edilen fezlekede, halen 26. dönem İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Erdem hakkında işlem yapılabilmesi için TBMM’den yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının aldırılması talep edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir