Mavi Gök,

Mavi Gök, Katowice – Antalya uçuşlarına başladı

25-26 Nisan 2023 gecesi, Antalya merkezli Türk charter havayolu şirketi Mavi Gök’e ait TC-MGG tescilli 339 koltuklu Boeing 777-300ER, 4M874 sefer sayılı uçuşla 325 yolcusunu Katowice Havalimanı’ndan Antalya’ya getirdi.

Mavi Gök Havayolları uçakları, 2023 Yaz sezonu boyunca, Anex Group’un Polonya bölümü olan Orex Travel by Anex seyahat acentesi adına Katowice Havalimanı ile Antalya arasında charter uçuşlar gerçekleştirecek. Havayolu şirketi geniş gövdeli uçakların (Boeing 777-300ER) yanı sıra dar gövdeli uçakları da (Boeing 737-800/Boeing 757-300) kullanacak. Welcome Airport Services sp. z o.o., Mavi Gök Havayolları uçaklarının Katowice Havalimanı’ndaki yer hizmetlerinden sorumlu olacak.

“15 yılı aşkın bir süredir Katowice Havalimanı’ndaki altyapıyı, diğerlerinin yanı sıra en büyük geniş gövdeli uçakları verimli bir şekilde idare edebilecek şekilde geliştiriyoruz. Şimdiye kadar bu tür uçaklar Katowice Havalimanı’nda sadece Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Tayland gibi uzun mesafeli uçuşlar için kullanılıyordu. Bu yıl, yaklaşık üç yüz yolcu taşıyabilen geniş gövdeli uçaklar da Türkiye’ye uçuş gerçekleştirecek. Böyle bir eğilim, Katowice Havalimanı’nda Türkiye’ye yönelik charter uçuşlarının ne kadar popüler olduğunu teyit etmektedir. Aynı zamanda, rekor kıran bir yaz sezonunun yaklaşmakta olduğunun da bir başka güzel göstergesidir. Katowice Wojciech Korfanty Havalimanı’nı işleten Yukarı Silezya Havacılık Grubu (GTL SA) Yönetim Kurulu Başkanı Artur Tomasik, “2023 yılını beş milyonun üzerinde elleçlenen yolcuyla tamamlamayı bekliyoruz, bu Katowice Havalimanı tarihindeki en iyi sonuç olacak” dedi.

2022 yılında Katowice Havalimanı ile Türkiye’yi birbirine bağlayan uçuşlarda 564.000 yolcuya hizmet verildi; Türkiye, havalimanı ağındaki en popüler ülke oldu. Geçtiğimiz yıl Katowice Havalimanı’nda 4,42 milyon yolcuya hizmet verildi; 2,4 milyon yolcu düzenli uçuşlarla, yaklaşık 2 milyon yolcu ise charter uçuşlarla uçtu. Sivil Havacılık Otoritesi’nin verilerine göre Katowice Havalimanı 2022 yılında Polonya’nın en büyük charter havalimanı oldu.

Not: MaviGök Boeing 777 ertesi gün Antalya’dan Varşova’ya uçtu ve geri döndü.

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Tahir hala orada mı?

    Cevapla