featured

Lufthansa'nın gözü Thomas Cook'un havayolu şirketinde

Thomas Cook Group’un havayolu işletmesini kısmen ya da tamamen satabileceğine yönelik sinyaller Alman havayolu sektörünü de hareketlendirdi.
Thomas Cook Group’un havayolu işletmesini kısmen ya da tamamen satabileceğine yönelik sinyaller Alman havayolu sektörünü de hareketlendirdi. Thomas Cook Havayolları, Almanya’daki Condor ve İngiltere İskandinavya ve Balearik’teki “Thomas Cook” markalı havayollarından oluşuyor. Alman iş ve seyahat dergisi Fvw’de yer alan habere göre analistler 2009 yılına kadar Condor’un sahibi olan Lufthansa’nın potansiyel bir alıcı olduğuna dikkat çekiyor. Thomas Cook’un Condor şirketinin satın almasının Lufthansa’ya bünyesindeki Eurowings’in iş ve eğlence merkezlerine yönelik bütçe uçuşlarının yanı sıra, Akdeniz ve denizaşırı ülkelerdeki tatil yerlerine giden güçlü bir rota ağı sağlayacağı belirtiliyor. Lufthansa yönetim kurulu üyesi Harry Hohmeister, Handelsblatt işletme gazetesine yaptığı açıklamada “ Eurowings ile bu segmentte iyi büyüyebileceğimizi kanıtladık, bu yüzden burada hangi seçeneklerin olabileceğine dikkatlice bakacağız.” ifadelerini kullandı.
Kısmen mi tamamen mi satılacağına karar verilecek
Thomas Cook Group Havayolları şefi Christoph Debus, Thomas Cook’un havayolu şirketleriyle ilgili stratejik gözden geçirmesinin 1 yıl sürebileceğini söyledi. Debus, stratejik bir yatırımcının havayolu şirketini Cook’dan daha iyi geliştirebileceğini ve İngiltere merkezli grubun “adil bir satış fiyatı elde etmek istediğini” vurguladığını dile getirdi. Cook, 103 uçak ve yıllık 20 milyon yolcu ile havayolu şirketini tek bir birim olarak satarak yüksek bir gelir elde edebilir. Thomas Cook CEO’su Peter Fankhauser, kısmi bir satışın da bir seçenek olduğunu söyledi. Her iki durumda da, grup gelecekte havayollarıyla yakın işbirliği yapmaya devam etmek istiyor. Fankhauser, geçtiğimiz hafta analistlere “Akla gelebilecek her senaryoda havayolu ile olan ticari anlaşmalarımızı koruyacağız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir