featured

Lufthansa’dan yeni düzenleme! Artık bagajınıza bunu koymak yasak…

 

Lufthansa airtag vb takip cihazlarının bagajlarda çalışır vaziyette taşınmasına ilişkin yasak getirdi.

Bavullarınızın kaybolmasına önlemek için takip cihazları yazın havalimanlarında yaşanan sorunlarda birçok vatandaş için büyük kolaylık olmuştu. Bavullar Frankfurt Havalimanı’ndaki bagaj alım alanında yığılırken , bagaj takip cihazı binlerce bavul arasında kişinin kendi eşyalarını çabucak bulmasına yardımcı oldu. Ancak Lufthansa’nın yeni kararı sebebiyle artık bu takip cihazlarını bavullarda bulundurmak mümkün olmayacak.

Havayolunun yaptığı açıklamaya göre Apple airtagleri gibi cihazlar için herhangi bir onay yok.  “Bagaj takip cihazları, taşınabilir elektronik cihazlar kategorisine aittir ve bu nedenle Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından yayınlanan uçaklarda taşınması için tehlikeli madde düzenlemelerine tabi olarak gösteriliyor. Bu sebeple bu tarz bilgisayar, telefon, tablet vb elektronik eşyalar gibi airtag ürünlerinin de eğer bavulda taşınacaksa devre dışı bırakılması gerekiyor.

Bu karışıklığı tamamlamak için, Berlin ve Münih havalimanlarının sözcüleri, Watson tarafından sorulduğunda, bagaj check-in sırasında izleyiciler için herhangi bir yasak veya gereklilik olmadığını söyledi. Münih’teki havaalanının sözcüsü, “Ancak, havayolları düzenlemeler getirebilir” açıklamasında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 sene önce

    Sacmalik.. isleri kolaylastiran bir aleti yasakliyorlar..

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Peki nesef almak serbest mi?

    Cevapla